Tina Šutej postavila absolutni državni rekord, Botolin balkanski prvak. Huda poškodba Janežiča

06. 03. 2022 10:01

Atleti celjskega Kladivarja nadaljujejo z odličnimi nastopi v letu 2022. Ta vikend sta tako za dva odmevna rezultata poskrbela Tina Šutej in Vid Botolin. Prva je postavila absolutni državni rekord v skoku s palico, drugi pa je slavil na članskem balkanskem prvenstvu v Istanbulu. Odlična rezultata je skazila huda poškodba najboljšega slovenskega atleta Luke Janežiča.

Slovenska atletska reprezentanca je na balkanskem dvoranskem prvenstvu v Istanbulu osvojila šest odličij ter dosegla tri državne rekorde. Vzdušje v ekipi pa je v zadnjem nastopu prvenstva precej pokvarila huda poškodba Kladivarjevca Luke Janežiča. Poškodoval se je v zadnjih metrih teka 4×400 m, ko je bil na poti, da ekipi v zadnji predaji zagotovi prvo mesto. Nekaj metrov pred ciljem se je opotekel in padel v cilj in se prijel za bolečo nogo. Zaradi poškodbe tetive so ga odpeljali v bolnišnico, po besedah vodje ekipe Boštjana Fridriha pa ga v ponedeljek čaka operacija v Sloveniji. Slovenska štafeta je kljub temu osvojila 2. mesto ter ob tem postavila še državni rekord. Državni rekord so postavila tudi dekleta na 4x400m.

Na prvenstvu sta nastopila še dva Kladivarjevaca. Na 3000 m sta namreč tekla Vid Botolin in Matija Rizmal. Oba sta krepko popravila osebne rekorde. Izjemen tek je uprizoril predvsem Vid Botolin. Kljub izjemno počasnemu prvemu krogu, je na koncu slavil z odličnim rezultatom 7:57,98 in postavil državni rekord za mlajše člane ter postal članski balkanski prvak. Povsem se je približal tudi absolutnemu državnemu rekordu, ki ga je s časom 7:55,97 Boštjan Buč dosegel 31. januarja 2003 v Erfurtu. Rizmal je bil z odličnimi 8:16,21 osmi.

Tina Šutej postavila absolutni državni rekord

Tina Šutej je na atletskem mitingu v Rouenu v Franciji izboljšala svoj slovenski rekord v skoku s palico, preskočila je 4,80 metra. Tako je za 5 cm izboljšala najboljši dosežek v dvoranah, ki ga je postavila 19. februarja letos v francoskem Clermont-Ferrandu, ko je skočila 4,75 metra. Tokratni rekord je tudi absolutni rekord v skoku s palico. Članica celjskega Kladivarja je pred tem 4,76 metra na prostem skočila 11. septembra 2021 v Ljubljani. Tina Šutej, ki tokrat ni nastopila na balkanskem prvenstvu, je v Rouenu prepričljivo zmagala, druga je bila Švicarka Angelica Moser s 4,66 m, ki je slovensko atletinjo 6. marca lani premagala na dvoranskem evropskem prvenstvu v Torunu. Šutej bo ena glavnih kandidatk za medalje na bližnjem svetovnem dvoranskem prvenstvu v Beogradu.

Oznake: , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
150 queries in 1,158 seconds.