Tina Šutej sezono začela visoko


Skakalka v višino Tina Šutej je leto začela v dobri formi. Na mitingu v Novem mestu je preskočila 4,60, enako kot zmagovalec mitinga v moški konkurenci.

Ana Marluc Intihar je postala državna prvakinja v hoji na 3000 mestrov.

Atletinja celjskega Kladivarja Tina Šutej (Kladivar) je v Olimpijskem centru na obrobju Novega mesta na dvoranskem atletskem mitingu v skoku s palico preskočila 4,60 m, na 4,70 m, kar bi bilo šest centimetrov manj od njenega absolutnega državnega rekorda, pa je letvico trikrat podrla. Članica celjskega Kladivarja je bila lani srebrna na dvoranskem EP in peta na olimpijskih igrah v Tokiu. Triintridesetletna Šutej je letvico na 4,30, 4,50 in 4,60 m zmogla v prvih skokih. Bila je edina prijavljena skakalka s palico in je tekmovala skupaj z atleti v tej disciplini, Maj Bizjak (Triglav) je bil najboljši s 4,60 m v tretjem skoku.

Zadovoljna sem, skoki so bili kar dobri. Malo se moram še uskladiti s palicami, potem bodo tudi rekordi na vrsti. Od lanskega poletja s tekmovalnimi palicami nisem skakala. Oprijem je višji in se palica bolj upogne, zato je tudi skok potem drugačen. Želim bolje izkoristiti palico, da bom imela boljšo oporo. Preveč sem rinila danes v letvico. Na tekmo sem prišla iz baznega treninga, da sem videla, kje sem na začetku sezone,” je tehnično nastop opisala Šutejeva.

Dodala je, da je bila to nekakšna trening tekma in da ima še dovolj časa do vrhunca zimske sezone, ki bo med 18. in 20. marcem na dvoranskem svetovnem prvenstvu v Beogradu. Pred tem bo tekmovala še 1. februarja Zagrebu, 3. februarja v Ostravi, sledila bo serija štirih tekem v Franciji.

Kladivarjevka državna prvakinja v hoji

Minuli vikend je potekalo tudi dvoransko državno prvenstvo v hoji na 3000 m, kjer sta med člani naslova osvojila Fabio Ruzzier (Koper, 18:29,01) in Ana Marluc Intihar (Kladivar, 18:05,84). V moški konkurenci sta nastopila dva tekmovalca, v ženski pa je bila edina tekmovalka Marluc Intihar.

vir: AZS