Tina Šutej zmagoslavno na prvem mitingu po evropskem prvenstvu. Premagala tudi evropsko prvakinjo


Tina Šutej je po evropskem prvenstvu v Münchnu, kjer je osvojila bronasto medaljo, ostala v Nemčiji in se udeležila močnega mitinga v Jockgrimu pri Karlsruheju. Tina Šutej je slavila ter ugnala tudi evropsko prvakinjo s Finske.

Najboljša slovenska atletinja Tina Šutej je vse višine do 471 centimetrov preskočila v prvem poskusu, to pa v drugem. Tudi Finska skakalka s palico Wilmo Murto, ki je v Münchnu preskočila 485 centimetrov, je bila podobno uspešna kot Šutejeva, s to razliko, da je Finka začetno višino 439 centimetrov zmogla šele v tretjem poskusu, kar je pomenilo, da je bila Šutejeva vseskozi v prednosti.

Ko sta obe prvič podrli višino 471 centimetrov, se je Finka odločila za enako taktiko kot na evropskem prvenstvu, in tekmovanje nadaljevala na 481 centimetrih. Šutejeva je nadaljevala na 471 centimetrih in jo v drugo zmogla. Finka je upala na uspešno ponovitev taktike z evropskega prvenstva, a se ji tokrat ni izšlo. Ostala je pri preskočenih 461 centimetrih, Tina Šutej pa se je veselila prestižne zmage.