Tina Trstenjak zmagala na tekmi za grand slam v Budimpešti


Olimpijska prvakinja Tina Trstenjak je slavila na tekmi za grand slam v Budimpešti. V finalu kategorije do 63 kg je premagala srebrno z zadnjega vseameriškega prvenstva Venezuelko Anriquelis Barrios. Trestenjakova je bila od Venezuelke boljša že v lasnkem polfinalu grand slama v Abu Dabiju.

Varovanka Marjana Fabijana je do zmage prišla preko Poljakinje Angelike Szymansko, katero je premagala šele z wazarijem v podaljšku, in Madžarke Suofi Ozbas, ki jo je že v drugi minuti dvoboja odpravila z ipponom. V polfinalu jo je čakala še ena stara znanka, ki proti celjski judoistki ne najde recepta za zmago, Rusinja Darja Davidova. Tudi v četrtem medsebojnem dvoboju je slavila Trstenjakova.

Finalno borbo je Trstenjakova v svojo korist odločila po minuti in pol borbe, ko je nasprotnico 20 sekund zadržala v končnem prijemu.

Super sem vesela in zadovoljna. Moram takoj povedati, da so nekatere najboljše res manjkale, na to nimam vpliva, a vseeno je bil to super trening, saj je bilo tukaj veliko mladih odličnih tekmovalk. Je pa bil današnji dan drugačen od vseh preostalih zaradi vseh teh protikoronskih omejitev, ob tem osem mesecev nismo nastopali in bilo je napornoVedno potrebujem borbo za ogrevanje, po tako dolgem odmoru pa je bilo še malo težje. V nadaljevanju mi je šlo dobro. S trenerjem sva sicer preizkušala nekaj drugačne taktike in na koncu se je izšlo z zmago,” je po tekmi povedala povedala Trstenjakova.

foto: zajem zaslona