Tina Trstenjak zmagala v Zagrebu


Celjska judoistka Tina trstenjak je zmagala na tekmi svetovnega pokala v Zagrebu. Trstenjakova je pred svetovnim prvenstvom, ki bo konec avgusta v Tokiu, očitno v odlični formi.

Tina Trstenjak je tekmovanje po pravilu začela zadržano, saj je prvi dvoboj proti Francozinji Manon Deketer dobila šele v tretji minuti dvoboja, ko je priborila wazari in ga zadržala do izteka časa. V nadaljevanju je judoistka celjskega Sankakuja prišla v svoj ritem in že v drugi minuti opravila s Finko Emilijo Kanerva. “Pokončala” jo je s končnim prijemom. V četrtfinalu je moč Trstenjakove občutila Filipinka Kyomi Watanabe, ki je v zadnji minuti dvoboja končala na hrbtu.

Sledila sta identična polfinale in finale. V polfinalu je Trestenjakova proti Nizozemki Sanne Vermeer slavila šele po tretji kazni dosojeni Nizozemki. Enak scenarij se je ponovil tudi v finalu v katerem je Trstenjakova prav tako slavila po dosojeni tretji kazni Japonki Nami Nabekura. Trstenjakova je z zmago potrdila odlično formo pred svetovnim prvenstvom, ki bo konec avgusta v Tokiu na Japonkem.