To so športniki leta 2023/2024 I. gimnazije v Celju


Prejšnjo sredo so na I. gimnaziji v Celju podelili priznanja najboljšim dijakom športnikom tega šolskega leta na šoli. Gre za izjemno konkurenčen izbor, saj šolo obiskuje okoli 200 športnikov in velja za eno najbolj športnih šol v Sloveniji.

Zahtevnost izbora priča odločitev, da tako v fantovski kot dekliški konkurenci izberejo po dva dijaka. Med fanti sta to dijaka 4. letnika, nogometaš Lukas Hempt in košarkar Filip Pirš, med dekleti pa prav tako maturantski, plezalka Sara Čopar in košarkarica Zoja Štirn. 

V sredo je bila dvorana Gimnazijska bila polna športnikov, ki so spremljali dogajanje in nagrajence pospremili z bučnim aplavzom.

Nagrajeni so bili uspešni posamezniki in ekipe – ženski reprezentanci v košarki in v rokometu. Posebej so bili izpostavljeni tisti dijaki, ki so štiri leta delovali na športnem področju, ter tisti s športnimi dosežki v mednarodnem prostoru.

Pred vrhuncem dogodka, podelitvijo naziva naj športnica in naj športnik, je prireditev popestril pianist Filip Segečić.

Na I. gimnaziji v Celju imajo v uradnem f razredu in še neuradnem, notranjem d razredu, vsako leto med 50 in 60 športnikov, ki dosegajo zavidljive rezultate na nacionalni in celo mednarodni ravni. Skupaj to pomeni 200 mladih športnih talentov na šoli in kot pravi ravnatelj, dr. Anton Šepetavc, je najboljše zelo težko izbrati.

“Cel teden smo imeli pogajanja o tem, koga bi izbrali in nazadnje nismo mogli drugače, kot da smo po ženski in po moški plati izbrali dva,” je za TV Celje povedal ravnatelj in dodal, da niso pogledali le športnih rezultatov, temveč tudi šolske. Pri čemer je tudi v teh večina športnikov tudi v šoli izredno pridna in uspešna, zaključuje Šepetavc.

Vrhunske rezultate dijakov I. gimnazije in drugih celjskih športnikov seveda lahko redno spremljate tudi na športnih straneh Celje.info.