Tomislav Tomić iz Olimpije v NK Celje


Ekipo NK Celje je okrepil 31-letni Tomislav Tomić, do nedavnega član ljubljanske Olimpije. To je druga poletna okrepitev NK Celja.

V Nogometni klub Celje po izteku posoje iz NK Olimpija Ljubljana prihaja Tomislav Tomić, ki je tako postal polnopravni član NK Celje. Tomić je s celjskim klubom sklenil dvoletno pogodbo. Tomić je po Gregorju Bajdetu postal druga okrepitev poletnega prestopnega roka. 31-letni nogometaš iz Mostarja je v drugi polovici lanske sezone za grofe zbral 11 nastopov in dodal tudi dve asistenci. Izkušeni Tomić se najbolje znajde v vlogi defenzivnega vezista, poleg nespornih igralskih kvalitet pa ga krasijo tudi izjemne vodstvene karakteristike. V drugi polovici sezone je nosil tudi kapetanski trak.

31-letnik je v svoji karieri nastopal za bosanske Široki Brijeg, GOŠK Gabelo, Željezničar in Zrinjski, grški Xanthi, ljubljansko Olimpijo in avstrijsko Admiro. Pohvali se lahko s šestimi lovorikami ter dvema nastopoma za člansko izbrano vrsto Bosne in Hercegovine. V lanski sezoni je bil Tomić s šestimi asistencami drugi najboljši podajalec Prve lige Telemach.

“V Celju so me od prvega dne, ko sem februarja prišel, vsi sprejeli zelo lepo. Vesel sem, da se je klub odločil posojo spremeniti v prestop. Prizadeval si bom, da bom vselej, ko bom stopil na zelenico, izpolnil pričakovanja uprave in trenerja, pa tudi navijačev,” je dejal Tomić, ki je v drugi polovici sezone nosil kapetanski trak, “To potezo sem razumel kot izjemno čast in hkrati odgovornost. Kapetanski trak je vselej nekaj izjemno pomembnega za nogometaša in verjamem, da lahko kot vodja tej ekipi dam veliko.”

Slednjo je najprej dodobro spoznal kot član Olimpije, kasneje pa tudi kot njen kapetan. “Celje ima zagotovo eno najboljših ekip v ligi, ki bo zgolj še napredovala. Mislim, da vsi razumemo, kaj je potrebno storiti, da bomo v prihodnje boljši. Ujeli smo tudi uravnoteženost med mladimi, izjemno talentiranimi igralci, ki bodo z novo sezono pod svojim okriljem zgolj še boljši, in starejšimi, izkušenejšimi igralci. Prepričan sem, da imamo vse v svojih rokah, kar se izpolnjevanja ciljev v prihodnji sezoni tiče,” ne skriva ambicioznosti 31-letni nogometaš.

“Res je, v lanski sezoni smo zaostali za pričakovanji in cilji. V spomladanskem delu smo sicer pokazali veliko dobrega, veliko dobrih predstav, a nam je včasih zmanjkalo tudi nekaj športne sreče. Verjamem, da se bo Celje v prihodnji sezoni borilo za najvišja mesta. Lanski neuspeh je zgolj dodatna motivacija in gonilo pred začetkom naslednje,” je še zaključil novopečeni član celjskega prvoligaša.