Trener Damir Grgić še naprej ostaja v Celju


Ženski košarkarski klub Cinkarna Celje je z dolgoletnim trenerjem Damirjem Grgićem podaljšal pogodbo še za vsaj dve sezoni. Prav tako je zvestobo do Celja podaljšala Zoja Štirn, ki bo v knežjem mestu nastopala še vsaj tri sezone.

Damir Grgić na celjski klopi v vlogi glavnega trenerja deluje že 14 sezon, v tem času pa je zbral kar 25 lovorik, od tega 11 naslovov državnih prvakinj, 11 naslovov pokalnih prvakinj in 3 naslove prvakinj v mednarodni ligi WABA, kar je tudi rekord, kar se tiče uspešnosti posameznih trenerjev, v tem mednarodnem tekmovanju.

Ob podpisu nove pogodbe je košarkarski strokovnjak dejal: “Zelo se veselim nadaljnjega dela v celjskem klubu, v katerem se počutim odlično. Gre za klub, ki ima jasno vizijo in cilje, ki jim sledimo tako v strokovnem štabu kot tudi v vodstvu kluba, kar je v slovenskem športu že kar nekaj časa prava redkost.”

“Kljub temu, da sem del celjskega kluba že 16 let, mi motiva za nadaljnje delo ne manjka. Izjemni sodelavci v mojem strokovnem štabu ter izjemna generacija deklet, ki jih imamo v klubu, so zagotovo zagotovilo, da se bomo tudi v prihodnosti veselili dobrih rezultatov in hkrati razvoja in napredka mladih igralk,” je še dodal celjski trener.

Celjski klub pa je do konca sezone 2025/2026 sklenil podaljšanje tudi s slovensko mladinsko reprezentantko Zojo Štirn, ki je letos dopolnila 18 let. Košarkarica Cinkarne je kljub mladosti že osvojila dva naslova prvakinj v mednarodni ligi WABA, dva naslova državnih prvakinj in tri naslove pokalnih prvakinj.

Zoja Štirn in Borut Kop; foto: ŽKK Cinkarna Celje

Zoja Štirn je ob tem dejala: ”Zelo sem vesela, da sem s celjskim klubom podpisala novo
pogodbo. V tem klubu napredujem, rastem in se vsak dan učim, so pa seveda v karieri
vsakega športnika prisotni vzponi in padci. Zelo sem veselim naslednjih sezon in upam, da
bom z dobrimi igrami k dosežkom kluba lahko dala čim večji doprinos.”