Trener in kapetan hokejistov ostajata v knežjem mestu, v tretjo sezono z njima tudi baltski napadalec


V celjskem hokejskem taboru so začeli s predstavitvijo kadrovske zasedbe za prihodnjo sezono. Hokejski klub RST-Pellet Celje, kot je polno ime članske ekipe, je v zadnji sezoni nastopal v mednarodni alpski ligi AHL, v domačem prvenstvu pa osvojil tretje mesto.

Prvo ekipo bo še naprej treniral Gal Koren, ki jo je sicer prevzel sredi sezone 2021/22. Z ekipo je v sezoni 2022/23 prvič po 29 letih osvojil bron v državnem prvenstvu za Celje, kar mu je uspelo tudi v minuli sezoni, ki je bila mednarodno obarvana.

Ob novem izzivu je preko klubskih kanalov sporočil: “V pretekli sezoni smo tako ekipno kot tudi na klubski ravni postavili trdne temelje in si s tem postavili dober izziv za sezono 2024/25. Glede na zaključek lanske sezone, ki je bil za nas precej uspešen, se veselim vsega kar prihaja čez slabe tri mesece. Verjamem v fante in kot vedno, si želim nadgraditi lansko sezono.”

V knežjem mestu ostaja tudi kapetan Jure Sotlar, ki je v dosedanjih dveh sezonah za ekipo Celja zbral 73 nastopov, 70 podaj in 45 golov.

Pred svojim tretjim letom na celjski ledeni ploskvi je povedal: “Zelo sem vesel, da ostajam del te celjske zgodbe. Konec lanske sezone smo naredili velik korak naprej, čez celo sezono nabiral izkušnje in naš cilj je, da samo tako nadaljujemo. Še vedno smo mlada ekipa, ampak s trdim delom ter podporo navijačev in sponzorjev kluba nam lahko uspe veliko. Vsi se že zelo veselimo začetka nove sezone.”

V mestu ob Savinji bo še eno sezono ostal Latvijec Mikus Mintautiškis. 23-letni napadalec bo tako kot predhodnika v Celju drsal tretje leto zapored. V minuli sezoni je na 49 tekmah (AHL in DP) zbral zavidljivih 62 točk, letošnjo pomlad pa je bil tudi del izbrane vrste latvijske članske reprezentance.

Ob podaljšanju pogodbe je strnil: “Vesel sem, da ostajam v Celju. V Celju sem se vedno počutil dobrodošlo in je kot moj drugi dom. Veselim se nove hokejske sezone in komaj čakam, da se začne. Pripravljen sem dati vse od sebe v ekipi in upam, da bom v novi sezoni še pogosteje razveseljeval naše navijače.”