Trener iz Štor bo svojo pot nadaljeval v Sarajevu


Nogometni trener iz Štor bo svojo pot nadaljeval v Sarajevu. Kot so zapisali pri prvoligašu iz Domžal, odhaja na lastno željo, za njegov prihod pa so v prestolnici Bosne in Hercegovine morali odšteti odškodnino. 

Simon Rožman, 40-letni trener iz Štor, je sedel na klop sarajevskega prvoligaša, ki je v lanski sezoni državnega prvenstva BiH zasedel četrto mesto. Bled začetek Sarajeva v novo sezono, ko so v evropskih kvalifikacijah izpadli proti gruzijskemu Torpedu, v državnem prvenstvu pa izgubili proti Slogi, je kar prosil po trenerski okrepitvi. Divovi so jo sicer najprej iskali v Slovencu Anteju Šimundži, a s slednjim niso uspeli najti skupnega jezika. Sledil je dogovor s sedaj že nekdanjim trenerjem Domžal, s katerim so sklenili dvoletno sodelovanje. Novi strateg Domžalčanov bo sicer imenovan v najkrajšem možnem času, do takrat pa bo domžalsko zasedbo vodil nekdanji nogometaš Celja Matej Podlogar.

Štorovčan je ob predstavitvi v Sarajevu dejal: ”Pred nami je velik izziv. Mislim, da je ekipa že sedaj kvalitetna in s takšnimi pogoji ter potencialom, ki ga ima, menim, da lahko dosežemo sezonske cilje v razumnem času. Ne bi bil tukaj, če ne bi verjel v ta projekt. Ne bojim se, nisem prišel kar tako, naredili smo analizo in prisoten je bil obojestranski interes. Kot zelo ambiciozen trener vidim veliko priložnost, da naredimo prave stvari, s pravim delom in zmagovalno mentaliteto.”

Svojo kariero je Rožman pričel v knežjem mestu, kjer je bil trener mlajših selekcij, kasneje pa tudi vodja celjskega mladinskega pogona. S trdim delom si je ustvaril pot do vodenja članske zasedbe Celja, kjer je kot najmlajši trener v zgodovini slovenske lige uspel osvojiti drugo mesto, ob tem pa je celjsko zasedbo pripeljal tudi do finala pokalnega tekmovanja.

Sledila je selitev v Domžale, kjer je deloval tri sezone. V prvi je osvojil slovenski pokal, v drugi pa je Domžalčane pripeljal do zadnje faze kvalifikacij za Ligo Evropa in na poti uspel izločiti nemški Freiburg. Tretjo sezono je na klopi rumene družine odprl nekoliko slabše, zato je sledil odhod na Hrvaško, k Rijeki. Tudi tam je osvojil pokalno tekmovanje, ob tem pa je hrvaško zasedbo privedel do skupinskega dela Lige Evropa.

Po hrvaški avanturi se je 40-letni strateg vrnil na domača tla, in sicer v štajersko prestolnico, kjer pa se je s slabimi rezultati hitro poslovil. Po povratku v knežje mesto, je sledil še povratek v Domžale, pri obeh pa se mu ni izšlo ravno po načrtih, zato bo sedaj uspeh iskal v prestolnici BiH, kjer se mu je pridružil tudi ”sodelavec” iz Domžal Senijad Ibričić, ki je prevzel vlogo športnega direktorja.