Triaton Šmartinsko jezero in Bike festival Celje 2017


 Mesec športa je razdeljen na dva dela. Prvi del predstavlja brezplačne programe za vse, t. i. Šport za vse, drugi del pa je tekmovalno-rekreativni. V okviru slednjega je minuli vikend na Šmartinskem jezeru potekal triatlon in akvatlon ter Bike festival.

Triatlon Šmartinsko jezero

V soboto, 20. maja je potekal šesti tradicionalni Triatlon Šmartinsko jezero. Na sporedu so bili najprej akvatlon in cici akvatlon za najmlajše. Kasneje pa je bil na sporedu še super sprint-triatlon za vsakogar in sprint triatlon.

Nastop je bil tudi za štafete, kjer se je v eni izmed njih na startni liniji pojavil tudi najboljši slovenski triatlonec Domen Dornik. V konkurenci moških je zmago prepričljivo slavil Christoph Leitner iz Avstrije, pri ženskah pa je zmago ubranila Maruša Klemenc. Rezultati na Triatlonu Šmartinsko jezero so šteli za slovenski pokal v triatlonu.

triatlon22

REZULTATI:

Akvatlon

Cici_akvatlon

REZULTATI SUPER SPRINT-TRIATLON ZA VSAKOGAR:

Super_sprint_kategorije

Super_sprint_absolutno

REZULTATI SPRINT TRIATLON IN ŠTAFETE:

Sprint_kategorije

Sprint_absolutno

Sprint_triatlon_stafete

Bike festival

Na že osmem Bike festivalu v Celju je ob 10. uri v sončnem vremenu zavrtelo pedala preko 250 udeležencev. Razgibane trase je letos močno popestril veter, ki je po pričanju udeležencev ves čas pihal v prsi. Bogate nagrade so bile letos pravi magnet za udeležence, saj so le-ti prišli iz veliko krajev Slovenije.

Najštevilčnejša je bila ekipa CETIS iz Celja. Največ sreče, pa sta tokrat imela domačina, ki sta v finalnem žrebu prejela bogati nagradi. Andraž Špat je domov odpeljal kolo SPECIALIZED, ki ga je podaril CONCEPT STORE SPECIALIZED BL ŠPORT iz Celja, Andrej Guček pa se je domov odpeljal z novim kolesom SCOTT, ki ga je podaril CONCEPT STORE BIKE EK iz Celja.

Organizatorji se zahvaljujejo Policijski postaji Celje in njihovemu spremstvu, ki je bilo tudi tokrat brezhibno in po pričanju udeležencev profesionalno. Posebna zahvala gre tudi rediteljem ob trasi, na okrepčevalnicah, startu in cilju, brez katerih dogodka ne bi mogli organizirati.