Trinajsta evropska ničla pivovarjev, a tokrat bližje točki


Sinoči so celjski rokometaši odigrali predzadnjo tekmo v tekoči sezoni lige prvakov. Na Portugalskem so doživeli tesen poraz, skupaj pa je bila to 13. ničla v skupini B tega tekmovanja.

Tekma se je na severu Portugalske za Celjane začele obetavno. Luka Perić je v 11. minuti zadel za 2:5, a je bil to tudi znak gostiteljem, da spremenijo svojo predstavo. V 24. minuti so povedli za 4 gole, ob polčasu pa je bilo na semaforju 14:11.

V nadaljevanju je razmerje moči sprva ostajalo podobno. Porto je v 40. minuti povedel z 19:14. Nekaj sprostitve domačih je gostujoča zasedba izkoristila, da ujame priključek. V 49. je Filip Rakita zadel za vodstvo 23:24. Isti igralec je v 51. minuti zadel za 24:25. Portu je tekma pomenila možnost za napredovanje iz skupinskega dela, zato so v končnici še toliko bolj “stisnili” in povedli za dva gola. Minuto in četrt pred koncem je najboljši strelec Celjanov, Uroš Milićević, zadel za 31:30. Ob igralcu več so 11 sekund pred koncem domači postavili končni izid.

Porto : Celje Pivovarna Laško 32:30 (14:11)

RK Celje Pivovarna Laško: Zaponšek 6 obr., Gaberšek 4 obr.; Perić 1, Marguč 3, Mazej 1, Cokan 2, Ćirović 1, Antonijević 2, Marić 1, Janc 5, Milićević 10, Korže Lesjak, Malović, Žabić I., Mlakar 1, Rakita 3. Trener: Alem Toskić

7 m: 2/4, izključitve: 6 min

V nedeljo, 3. marca, Celjane v okviru državnega prvenstva čaka gostovanje pri petouvrščeni ekipi Kopra. V četrtkek, 7. marca, bo v Celju še zadnja tekma lige prvakov, in sicer v goste prihaja zasedba iz danskega Gudmeja.

Preberite tudi:

K nedeljski tekmi Kladivar : Proletarec (Zagorje)