Trojni bron na evropskem prvenstvu za celjske judoistke


Največje turško mesto Instabul je ta vikend postalo prizorišče evropskega judo prvenstva za člane in članice. Da je bilo evropsko prvenstvo za Slovence res uspešno, so poskrbele celjske judoistke, ki so s trojnim bronom potrdile izvrstno pripravljenost članov celjskega judo kluba Z’Dežele Sankaku.

Drugi dan prvenstva, 22.4. je za val navdušenja poskrbela Urška Žolnir, ki je v kategoriji do 63 kg zasedla tretje mesto. Žolnirjeva se je najprej pomerila z Nizozemko Esther Stam, nad katero je slavila z iponom. V nadaljevanju je prav tako zanesljivo premagala Izraelko Alice Schlesinger, v polfinalu pa po težki borbi izgubila proti Francozinji Gevrise Emane. V dvoboju za tretje mesto je ugnala še eno Izraelko, Yarden Gerbi in tako osvojila izvrstno bronasto odličje.

Tudi sobota, 23.4. je bila za slovenske judoiste nadvse uspešna. Članici JK Z’Dežele Sankaku, Lucija Polavder in Ana Velenšek sta potrdili odlično formo Celjank, saj sta namreč prav tako osvojili odlični tretji mesti.

Lucija Polavder je v kategoriji nad 78 kg najprej premagala Italijanko Lucio Tangorre, nato pa še Francozinjo Ketty Mathe. To jo je vodilo v polfinale, kjer je izgubila proti kasnejši zmagovalki kategorije, Rusinji Eleni Ivashchenko. V dvoboju za tretje mesto pa je ugnala poljsko predstavnico Ursulo Sadkowsko.

Odlično se je izkazala tudi mlada Ana Velenšek v kategoriji do 78 kg. Mlada judoistka je najprej slavila zmago nad Italijanko Assunto Galeone, nato nad Portugalko Yahimo Ramirez, za vstop v  polfinale je izgubila proti kasnejši zmagovalki  Francozinji Audrey Tcheumeo. V repasažnem dvoboju je premagala špansko predstavnico Raquel Prieto Madrigal, v borbi za tretje mesto pa še Abigel Joo iz Madžarske.

Celjski ekipni uspeh je potrdila še Tina Trstenjak s sedmim mesto v kategoriji do 63 kg ter slovenski uspeh Raša Sraka s petim mestom.

Več informacij lahko preberete na spletni strani Judo zveze Slovenije.

Foto: Judo zveza Slovenije.

Š.O.