Trstenjakova bronasta na Kitajskem


Tina Trstenjak je na mastersu na Kitajskem osvojila bronasto medaljo. V polfinalu jo je ustavila Japonka, v borbi za bronasto medaljo pa je suvereno opravila z Nizozemko.

To je bila zadnja tekma v letošnjem koledarskem letu za judoiste.

Na zadnji judoistični tekmi sezone, mastersu v Gvangdžovu na Kitajskem, je olimpijska prvakinja Tina Trstenjak osvojila tretje mesto.

Trstenjakova je v prvih dveh borbah najprej premagala tretjo z letošnjega evropskega prvenstva, Britanko Lucy Renshall, nato pa še 29-letno Nemko Martyno Trajdos. S slednjo se je Trstenjakova, vključno z današnjo borbo, pomerila že 16-krat. Razmerje zmag je na strani Trstenjakove, 12:4.

V polfinalu je Trestenjakovo čakala Japonka Nami Nabekura. Očitno je Japonka postala nerešljiva uganka za celjsko judoistko, saj jo je premagala že drugič zapored. Poleti je bila Japonka boljša v finalu Velike nagrade Zagreba. Tokratni dvoboj je bil sicer ponovno zelo izenačen, odločitev o zmagovalki pa je padla šele po štirih minutah podaljška, ko je Nabekuri uspel ipon.

Polfinalni poraz je očitno ujezil Trstenjakovo, ki je v borbi za tretje mesto z iponom slavila proti bronasti z letošnjega svetovnega prvenstva, Nizozemki Juul Fransen.