Celjski nogometni Monty Python – ukrajinski vlagatelji naj bi več pobrali kot prispevali


Celjski nogometni kolektiv se je pred približno pol leta tesno povezal z ukrajinskimi vlagatelji, ki naj bi klubu prispevali tudi nekaj prepotrebnih sredstev. To se naj bi zgodilo le v majhnem obsegu, po neuradnih podatkih gre za le okoli sto tisočakov.

Od začetka aprila po diskutabilno izvedeni skupščini, ki je odplavila dotedanjega predsednika Miodraga Đorđevića, klub vodi spremenjen upravni odbor, ki mu predseduje Miloš Rovšnik, celjska večina pa je sedaj sprejela odločitev, da se znova opre na vire iz domačega okolja in se Ukrajincem zahvali za sodelovanje. Po zadnji tekmi iztekajoče se sezone, ki jo bodo Celjani odigrali proti Domžalčanom na Ptuju, je pričakovati tudi prekinitev sodelovanja s trenerjem in igralci, ki so prišli s posredovanjem ne-vlagateljev. 

V igri so bile menda tudi prenapihnjene pogodbe, npr. generalnega direktorja Igorja Dedišina, kar naj bi dodatno oslabilo klubske finance, na drugi strani pa je svoje sodelovanje prekinil eden glavnih pokroviteljev, ki je “prestopil” k ženski košarki, z nekaj smole pa se je NKC za ne tako veliko izmaknil tudi priliv UEFE, če bi se uvrstili v mednarodna tekmovanja.

Novinar Siola, ki je tudi dolgoletni nogometni privrženec, Primož Cirman, je dogajanje v klubu z Opekarniške ceste na omrežju Facebook strnil z naslednjimi besedami:

Monty Python v Celju. Najprej pripeljejo Ukrajince, tem dajo v roke klub, še preden ti dajo od sebe en sam evro. Sledijo bla-bla obljube, denarja pa seveda od nikoder. Nato zaradi teh istih Ukrajincev izgubijo glavnega sponzorja in slab mesec dni pozneje svečano oznanijo, da jih ni več zraven. Glavno, da se pere – umazano perilo, možgane ali še kaj. And now something completely different.

Preberite tudi obrazložitev dogajanja s strani NK Celje (klik!)

V Celju se v torek obeta slovensko-indijska poslovna konferenca in če vemo, da je Rovšnik tudi predsednik občinskega odbora za internacionalizacijo in da so tudi nekatera celjska podjetja povezana s podcelino, je del rešitve morda na dlani …

 
zarja-celje-polsi-klik-2016