So ultramaratonci lani zadnjič tekli med Celjem in Logarsko dolino?


Prva sobota v septembru je bila tudi letos rezervirana za eno najstarejših in najbolj zahtevnih tekaških prireditev v regiji ultramaraton Celje – Logarska dolina. Zaradi skupka okoliščin pa letošnji ultramaraton ni bil razpisan.

Kljub temu, da je ultramaraton dolgo živel, je bil vsako leto deležen manjše udeležbe tekačev. Organizatorji so tako prišli do zaključka, da je to verjetno pokazatelj, da je čas za novo športno preizkušnjo.

So torej maratonci lani odtekli zadnji ultramaraton Celje – Logarska dolina?

Tradicionalni ultramaraton Celjski sejem: Celje – Logarska dolina je veljal za največji tovrstni tekaški dogodek pri nas, ki pa je zaradi premalo interesa za takšne ekstremne podvige postal prevelik organizacijski zalogaj. Po tehtnem razmisleku sta se zato organizatorja Društvo maratoncev in pohodnikov Celje skupaj s Športno rekreativnim društvom Celjski sejem odločila, da letos dogodka ne razpišeta.

Pomembno vlogo pri izvedbi tekaškega praznika je poleg organizatorjev prevzela tudi Slovenska vojska, ki je poskrbela za pomemben del izvedbe vseh ultramaratonov Celje – Logarska dolina do sedaj. Vključile in pripomogle so tudi občine, preko katerih poteka 75 km dolga trasa. Vendar pa vedno večja logistična zahtevnost dogodka ter visoki stroški onemogočajo, da bi se ta ekstremni podvig ohranil.

Organizatorji so še sporočili, da je dodaten razlog, da najvztrajnejši tekači septembra ne bodo prišli na svoj račun, še nenaklonjenost večine, ki delujejo v Logarski dolini. S strani občine Solčava pa so bili tudi seznanjeni, da je v fazi sprejemanja občinski odlok, s katerim bodo prepovedali vse javne prireditve v Logarski dolini, v cilju zaščite doline.