Uradno slovo celjske šampionke na Starem gradu (foto)


Tina Trstenjak, velika šampionka in judoistka iz Celja, se je tudi uradno poslovila od aktivne, tekmovalne športne ter izredno uspešne poti. Njen uradni sloves pa je potekal na zgodovinski lokaciji, in sicer na Starem gradu.

Tina, ki je bila še ena izmed številnih uspešnih judoistk pod taktirko Marjana Fabjana oziroma Judo kluba Z’dežele Sankaku Celje, je torej zaključila svojo bogato kariero. Tekmovala je v kategoriji do 63 kg, osvojila pa je praktično vse kar se je osvojiti dalo.

Na Olimpijskih igrah je osvojila zlato (Rio 2016) in srebrno (Tokio 2020) medaljo. Do zlata (Astana 2015) in srebra (Budimpešta 2017) je prav tako prišla na Svetovnem prvenstvu, v vitrino pa je dodala še dve bronasti medalji (Čeljabinks 2014 in Baku 2018). Na Evropskih prvenstvih je dosegla kar tri prva mesta (Kazan 2016, Varšava 2017 in Lizbona 2021), dvakrat je bila druga (Montepllier 2014 in Tel Aviv 2018) in enkrat tretja (Budimpešta 2013).

Izredno uspešna judoistka je ob slovesu dejala: “Najbolj sem ponosna na to, da sem bila evropska, svetovna in olimpijska prvakinja hkrati. Mislim, da je to res velik dosežek, ki ga bo težko ponoviti.”

Vendarle se Tina od juda ne poslavlja v celoti, odslej bo namreč na povabilo Svetovne judo zveze opravljala funkcijo nadzora sodnikov na različnih tekmovanjih in poučevanja trenerjev na globalni ravni.

Tininega poslovilnega druženja so se udeležili številni celjski športniki, med njimi tudi nekdanja judoistka Urška Žolnir, deskar Tim Mastnak, smučar Martin Čater, nekdanji rokometaš Luka Žvižej in rokometni vratar Urban Lesjak, ter tudi župan Mestne občine Celje Matija Kovač. Prisotni so bili tudi predsednik Judo zveze Slovenije Lovrencij Galuf , generalni sekretar Evropske judo zveze Envic Galea, predstojnik IJF Akademije Tibor Kozsla in japonski veleposlanik Hiromichi Matsushima.

Fotogalerija: David Valant