Uspešen športni vikend celjskih klubov: rokometaši, košarkarice in oba nogometna kluba slavili zmago


Ljubitelji športa na celjskem se bodo z veseljem spominjali minulega vikenda. Rokometaši CPL so se z zmago proti Ormožu povzpeli na vrh prvenstvene razpredelnice, članice ŽKK Athlete Celje so slavile tudi na drugi tekmi v Jadranski ligi, z zmagama proti lendavski Nafti in Šmartnem se lahko pohvalita nogometna kluba.

S 6. zmago na vrh lestvice
V 7. krogu 1. NLB Leasing lige so celjski rokometaši proti RK Jeruzalem Ormož dosegli 6. zmago v sezoni. Po izenačenem uvodu v dvorani Zlatorog so si Celjani do konca prvega polčasa priigrali 6 zadetkov prednosti (19:13). V drugem delu so varovanci trenerja Vladana Matiča uspešno držali prednost. Gostje so prišli največ na tri zadetke zaostanka, tekma pa se je končala z rezultatom 31:27 v prid gostiteljev. Za Celjane je Žuran dosegel 8, Žvižej pa 7 golov. S 17 obrambami se je izkazal Skok. Za goste je Sok dosegel 8 golov.

Po porazu državnih prvakov iz Kopra na primorskem derbiju v Izoli so se Pivovarji, ki so doslej zbrali 12 točk, znova povzpeli na vrh prvenstvene razpredelnice. Gorenje in Cimos Koper sta doslej zbrala 11 točk. Prihodnjo soboto Celjani gostujejo v Šmartnem, 29. oktobra pa v Zlatorogu pričakujejo Koprčane.

RK Celje Pivovarna Laško : RK Jeruzalem Ormož  31:27 (19:13)

RK CPL: Lesjak, Perič, Skok 17/2 obramb; Prieto, Mlakar 1, Marguč 3, Žuran 8, Razgor 3, Toskič 4, Ranevski, Poklar 1, Poteko 1, Metličič 3, Mačkovšek, Žvižej 7/4; trener: Vladan Matič
Izključitve:  8 min
7-metrovke: 4/4

Poročanje rk-celje.si: Z Ormožem do šeste zmage

Fotogalerija s tekme

Pomembna zmaga v Lendavi
Štiri izključitve, dve enajstmetrovki in zmaga Celjanov so glavne značilnosti tekme 14. kroga Prve lige v Lendavi. Na klopi CM Celja je sedel trener vratarjev Mladen Dabanovič, kajti tako trener Damjan Romih, kot tudi njegov pomočnik Oskar Drobne sta imela prepoved vodenja ekipe, potem ko ju je po srečanju CM Celje – Hit Gorica prijavil glavni sodnik Boris Tošeski.

V prvem polčasu se mreži nista zatresli. V začetku drugega dela je Klemen Medved odlično prodrl v kazenski prostor Lendavčanov in s podajo našel rezrvista Iztoka Močivnika, ki je Celjane popeljal v vodstvo. V nadaljevanju sta imela lepi priložnosti še Ivan Firer in Serge Akakpo, a se je izkazala domača obramba z vratarjem Darkom Pršo. V 56. minuti so domači ostali brez Adriana Kocsisa, ki je zaradi grobega prekrška nad Radulovičem prejel rdeč karton. Po uri igre je domači igralec Stjepan Caban s prekrškom zaustavil Marka Krajcerja v kazenskem prostoru. Caban je prejel drugi rumeni karton in si s tem prislužil predčasno pot pod prho. Najstrožjo kazen je zanesljivo izvedel Denis Popovič in si s tem podaril lepo darilo ob rojstnem dnevu. Kmalu zatem si je drugi rumeni karton prislužil še David Tomažič Šeruga in na igrišču je ostalo le 8 igralcev Nafte. Najlepšo priložnost za znižanje izida so domačini imeli v 74. minuti. Marko Krajcer je po mnenju sodnika v kazenskem prostoru napačno zaustavil Arpada Vaša in si prislužil rdeči karton. Z najstoržje kazni je streljal Vaš, ki pa mu je veselje z odlično obrambo preprečil Amel Mujčinović.

Celjani so se s peto zmago sezone povzpeli na 6. mesto Prve lige. V prihodnjem krogu jih čaka lokalni derbi z velenjskim Rudarjem. Še pred tem bodo odigrali tekmo 1. kroga četrtfinala Pokala Hervis proti NK Bravo 1 Interblock. Tekma bo v sredo.

Nafta : CM Celje 0:2 (0:2)
Močivnik (48′), Popovič (60′ – 11m)
Izključeni: Kocsis (56′), Caban (60′), Tomažič Šeruga (61′ – vsi Nafta); Krajcer (74′)

CM Celje: Mujčinović, Akakpo, Krajcer, Popovič, Bezjak (od 69. T. Kotnik), Bakarič, Radulovič, Marijan (od 46. Močivnik), Gobec, Firer (od 76. Avguštin), Medved. Trener: Mladen Dabanovič.

Zapisnik
Rezultati in lestvica

Poročanje nkcelje.si: Trojno slavje v Lendavi

Lokalni derbi Šampionu
Drugoligaš Šampion Celje se je v 9. krogu 2. SNL na Areni Petrol srečal z NK Šmartno 1928. Gostje so povedli v 15. minuti, ko je mrežo vratarja Matica Čretnika zatresel Hyacinthe Akamba Mengbwa. Varovanci Janija Žilnika so izenačili v 20. minuti z golom Almedina Muharemovića. Domače je v 34. minuti v vodstvo popeljal Žan Horvat. V sodniškem dodatku je prednost Šampiona z bele točke povišal Bojan Djuranović. Celjani so v drugem polčasu dosegli še dva zadetka. V 68. minuti je bil uspešen Tomaž Kožar, v 86. minuti pa Blaž Dolinar.

S četrto zmago sezone so se Celjani povzpeli na 5. mesto 2. SNL. V 10. krogu jih čaka gostovanje pri NK Bravo 1 Interblock, ki jih je v 1. krogu premagal na Areni Petrol.

Šampion Celje : Šmartno 1928 5:1 (3:1)
Muharemović (20′), Horvat (34′), Djuranović (45′ – 11m), Kožar (68′), Dolinar (86′); Akamba Mengbwa (15′)

Šampion Celje: Čretnik, Zamernik, Kompan (od 46′ Dolinar), Žagar, Bodiroža (od 81′ Ferme), Štus, Kožar, Horvat, Djuranović, Muharemović (od 70′ Vodeb), Leskovar. Trener: Janez Žilnik

Zapisnik
Rezultati in lestvica

Košarkarice z drugo zmago v regionalni ligi
Članice ŽKK Athlete Celje so v 2. krogu Jadranske lige prvič igrale doma in vknjižile drugo zmago. Na tekmi proti podgorišli Budučnosti so si odločilno prednost nabrale že v prvem polčasu, ki so ga dobile s 17 točkami razlike. Pred zadnjo četrtino je prednost Celjank  narasla na 22 točk. Črnogorke so v zadnjem delu nekoliko ublažile poraz.

Athlete Celje : Budućnost 87:73 (22:14, 25:16, 19:14, 21:29)
Celje: Abramovič 3, Gabrovšek 10, Orozović 16 (10 skokov), Oblak 17, Petrovič, Klavžar, Gajić 4, Macura 11, Jagodič 10, Trebec 16, Bošnjak.

FOTO: Celjski rokometaši so proti Ormožu dosegli 6. prvenstveno zmago (foto: Slavko Kolar, rk-celje.si)

M.K.