Uspešen uvod v sezono celjskih nogometašev: po Olimpiji padel še Koper


Potem, ko so nogometaši NK CM Celje v prvem krogu v Stožicah presenetili ljubljansko Olimpijo, v drugem iz Domžal odšli z minimalnim porazom, so v tretjem krogu na Areni Petrol premagali še Koper. Po prvih treh krogih in treh težkih nasprotnikih so si tako zagotovili velikih 6 točk, kar je boljši izkupiček, kot so ga od Celjanov pričakovali nogometni poznavalci.

Sobotno srečanje s Koprom si je na Areni Petrol ogledalo 1100 gledalcev, ki so lahko bili zadovoljni s predstavo domačinov. Na spletni strani NK CM Celje so potek prvega polčasa predstavili takole: “V prvem polčasu so si sicer lepše priložnosti priigrali gostje, vendar je bila premoč na strani Celja. Koprčani so v 10. minuti preko Liniča zadeli vratnico, v 34. minuti je prečko stresel Osterc. Dve minuti pred tem je po podaji Pavloviča prečko zadel tudi Serge Akakpo. V zadnjih minutah prvega dela se je z odlično obrambo izkazal Matic Kotnik, ki je zaustavil izkušenega napadalca Milana Osterca, potem ko se je sam znašel pred golom. Prvi polčas se je po lepih priložnostih in dinamični igri, končal z 0:0.”

V drugem polčasu smo videli razmeroma enakovredno igro, svojo priložnost pa so izkoristili Celjani, natančneje letos razpoloženi mladi napadalec Roman Bezjak, ki je po natančnem predložku Zorana Pavloviča iz desne strani, z glavo matiral gostujočega vratarja Hasiča. Do konca tekme so imeli nekaj lepih priložnosti tako gosti, kot tudi domačini, tekmo pa je dokončno odločil gol napadalca iz Rogatca Ivana Firerja, ki je v tretji minuti sodnikovega podaljška izkoristil napako Hasića, ki je po Pavlovićevem prostem strelu izpustil žogo iz rok.

V naslednjem krogu 1. SNL nogometaši NK CM Celje odhajajo v goste k NK HIT Gorica.

CM Celje – FC Koper 2:0 (0:0);
Bezjak (61), Firer (94).

Arena Petrol, gledalcev 1100. Glavni sodnik: Dejan Balažič (Šmarje). 1. pomočnik: Franci Pavlič, 2. pomočnik: Dejan Povšnar (Zagorje ob Savi). Četrti sodnik: Žiga Dobrun (Ljubljana). Delegat: Danilo Kacijan (Cankova).
CM Celje: Kotnik, Akakpo, Krajcer, Popovič, Bezjak, Močivnik (od 82. Firer), Radulovič, Pavlovič, Gobec (od 89. Marijan), Vidmajer, Medved (od 81. Kapič). Trener: Damjan Romih.

FC Koper: Hasić, Grižonič, Bagarić, Hadžič, Đukić, Guberac, Linič, Struna (od 46. Žibert), Vassiljev (od 67. Blažič), Kajtazi (od 55. Bubanja), Osterc. Trener: Vlado Badžim.

R. Č.

Foto: www.nkcelje.si