Uspešen vikend za celjske športne klube


Minuli vikend na področju športa je bil uspešen za celjske ekipe. Rokometaši so na domačem parketu slavili pomembno zmago za preboj v osmino finala Lige prvakov, košarkarice so si z zmago v regionalni ligi zagotovile nastop na zaključnem turnirju četverice, nogometaši pa so se v uvodu pomladanskega dela sezone z Domžalčani razšli brez zmagovalca.

Rokomet: Pomlajena zasedba do pomembne zmage
Četa Mira Požuna je v 8. krogu skupinskega dela Lige prvakov v dvorani Zlatorog gostila KS Vive Targi Kielce. Izjemno izenačena tekma se je končala po apetitih celjskih navijačev. Slovenski državni prvaki so se veselili zmage s 30:29. Po številnih pretresih, odhodih igralcev in predsednika Toneta Turnška je zmaga, s katero so si Celjani povečali možnosti za preboj v osmino finala, prišla še kako prav za krepitev samozavesti. Izkazali so se mladi igralci. Najboljši strelec Celjanov je bil Gašper Marguč z 10 zadetki, šestkrat je zadel Alem Toskić, petkrat pa David Razgor. Celjani so po sobotni zmagi na tretjem mestu v skupini A, prihodnji teden pa njih čaka težko gostovanje v Kielu.

RK Celje Pivovarna Laško : KS Vive Targi Kielce 30:29 (12:14)
Zapisnik
Rezultati in lestvica

Poročanje www.rk-celje.si: Celjani s fantastično predstavo nadigrali Poljake
Izjave po tekmi
Kratek pogovor s trenerjem celjskih rokometašev Mirom Požunom je objavil Dnevnik.

Še nekaj medijskih poročanj:
Dnevnik: Po zmagi celjskih rokometašev v ligi prvakov: Vlak za osmino finala še čaka
MMC RTV: Celjski mladci uspešno prevzeli breme nase

Nogomet: Soliden začetek spomladanskega dela prvenstva
Nogometaši Celja in Domžal so z zaostalo tekmo iz 19. kroga otvorili pomladanski del prvenstva v Prvi ligi. Tekma na Areni Petrol se je končala brez zadetkov, kar je gotovo ugodnejši rezultat za Celjane, ki se na prvenstveni lestvici trenutno nahajajo na mestu, ki vodi v kvalifikacije za obstanek v ligi. V celjskem klubu je prvič v tej sezoni zaigral Zoran Pavlovič, ki pa je že v 39. minuti moral na klop. Zamenjal ga je Ivan Firer, ki se je klubu pridružil v zimskem prestopnem roku. Varovanci trenerja Staneta Bevca ostajajo na 9. mestu v prvenstveni razpredelnici. Prihodnji teden jih čaka gostovanje v Kranju pri NK Triglav Gorenjska.

CM Celje : Domžale 0:0 (0:0)
Zapisnik
Lestvica

Poročanje www.nkcelje.si: V uvodu točka z Domžalami
Delo: Štart klubske pomladi: brez golov med Celjem in Domžalami

Košarka: Z zmago proti Gospiću do Final foura v Beogradu
Igralke ŽKK Celje so v zadnjem, 22. krogu regionalne lige IWBL zanesljivo premagale hrvaški Gospić. Ob izteku igralnega časa se je semafor v dvorani Gimnazije Celje – Center ustavil pri rezultatu 88:67 za domače. Celjanke so si odločilno prednost nabrale že v prvi četrtini, ki so jo dobile z 32:9, nato pa prednost mirno zadržale do konca. Pri domačih sta bili strelsko najbolj razpoloženi Nika Barič s 23 in Ana Turčinovič z 22 točkami, po 16 sta jih dodali Rebeka Abramovič in Lea Jagodič. Tekmo Z visoko zmago si je ŽKK Celje zagotovil mesto na zaključnem turnirju četverice, ki ga bo med 4. in 6. marcem gostil Beograd. Več o tekmi si preberite v posebni reportaži na Celje.info.

ŽKK Celje : Gospić CO 88:67 (32:9, 21:25, 19:20, 16:13)
Zapisnik
Lestvica

Preberite tudi: Celjanke visoko porazile vodilni Gospić in si priigrale vozovnico za Beograd

FOTO: Pogled na mesto, ki je minuli vikend gostilo tekme vseh treh največjih celjskih klubov (foto: Egon Horvat)

Pregled pripravil Marko Kovačevič