Uspešen vikend za mlade kolesarje iz Celja na državnem prvenstvu in krožni dirki


Pretekli vikend so se mladi kolesarji iz Celja pomerili na državnem prvenstvu na Otočcu pri Novem mestu in na krožni dirki v Škocjanu. Nastopili so v različnih kategorijah, ob tem pa dosegli odlične dosežke.

V soboto so člani Kolesarskega društva Knežjega mesta Celje sodelovali na državnem prvenstvu v vožnji na čas, ki je potekalo na tradicionalni progi na Otočcu pri Novem mestu.

Lovro Slapšak z bronastim odličjem (Foto: Kolesarsko društvo Knežjega mesta Celje)

Pri dečkih C je Lovro Slapšak dosegel izjemno 3. mesto, kar mu je prineslo bronasto odličje. Matic Guček se je prav tako odrezal dobro in osvojil 33. mesto. V kategoriji B sta Žiga Krajnik in Timotej Jordan zasedla 26. ter 27. mesto. V kategoriji A je Oskar Mernik, končal na 6. mestu, do stopničk pa mu je zmanjkalo zgolj deset sekund. Urban Repše se je uvrstil na 12. mesto, medtem ko je Aljaž Meža Mori osvojil 37. mesto.

Nedelja ni prinesla počitka mladim kolesarjem, saj so se odpravili še na razgibano krožno dirko za Knobleharjev pokal v Škocjanu na Dolenjskem. Poleg dečkov so tekmovali tudi mlajši mladinci, o končni razvrstitvi pa so odločali napeti ciljni šprinti.

V kategoriji dečkov C je Lovro Slapšak znova pokazal svoj talent in osvojil 8. mesto. V kategoriji B je Timotej Jordan končal na 25. mestu, Žiga Krajnik pa na 32. mestu. Pri dečkih A se je Oskar Mernik ponovno odlično odrezal, tokrat na 12. mestu, Vid Strašek je zasedel 18. mesto, Urban Repše pa se je uvrstil na 32. mesto, vsi v času zmagovalca.

Pri mlajših mladincih je Jan Jagr z odlično vožnjo pristal na 30. mestu, pri čemer je do cilja prišel v času zmagovalca. Mai Kudrun je končal na 37. mestu, le z minimalnim zaostankom za vodilnim.