Nogometaši Celja do jubilejnega pokalnega finala


Pod vodstvom novega trenerja Agrona Šalje prerojeni celjski nogometaši, klavrno prvenstveno sezono očitno rešujejo v Pokalu Slovenije. Preko Kopra so se namreč uvrstili v veliki finale Pokala Slovenije. Na Stadionu Z’dežele so v polfinalni tekmi Primorce premagali z 1:0.

Celjani so se uvrstili v svoj deseti finale slovenskeg pokala, edino pokalno lovoriko pa so osvojili leta 2005, ko so premagali Gorico.

V finalu se bodo pomerili z ljubljansko Olimpijo, ki je v sredo z enakim rezultatom premagala Domžale. Finale bo v torek, 25. maja, v Kopru.

Tekma v Celju je bila v prvih minutah bolj v znamenju Kopra, a so aktualni državni prvaki v 20. minuti prišli do vodstva, ki se je izkazalo za odločilno. Celjski nogometaši so gol dosegli po lepi akciji, ko je med številnimi nasprotnimi nogometaši za hrbet gostujoče obrambe izjemno lepo podal Žan Benedičič. Ester Sokler je žogo prepustil, iz igre sta izpadla koprska branilca, Matic Vrbanec pa je zadel za vodstvo in zmago.

Tekma je bila do konca dokaj enakovredna. V zaključku so Koprčani razumljivo vse stavili v napad. V izdihljajih tekme bi tako skorajda prišli do izenačenja, vendar je Celjane, kot že ničkolikokrat letos, z odlično obrambo rešil Matjaž Rozman.

Celjani bodo imeli v torek, 25. maja v Kopru priložnost, da osvojijo svojo drugo pokalno lovoriko in po lanskem državnem naslovu še drugo lovoriko v dveh sezonah. To bi bil velik obliž na letošnje celjske prvenstvene rane.

NK Celje – FC Koper 1:0 (1:0)

Celje, stadion Z’dežele – ZAPRTO ZA JAVNOST!

SODNIK: Rade Obrenović (Ljubljana) 1. POMOČNIK: Aleš Skok (Ptujska Gora) 2. POMOČNIK: Dejan Povšnar (Zagorje ob Savi) DELEGAT: Danilo Kacijan (Cankova)

STRELCI: 1:0 Matic Vrbanec (20.min.)

RUMENI KARTONI: Ivica Guberac (31.min.), Nardin Mulahusejnović (36.min.), Žan Benedičič (57.min.), Ester Sokler (60.min.), Ivan Božić (69.min.), Jon Šporn (93.min.)

CELJE: Matjaž Rozman, Luka Kerin, Matic Vrbanec, Advan Kadušić, Mićo Kuzmanović (od 88.min. Josip Ćalušić), Ivan Božić (od 90.min. Maj Rorič), Ester Sokler (od 62.min. Filip Dangubić), Dušan Stojinović, Žan Benedičič, Jon Šporn, Žan Zaletel. Trener: Agron Šalja.

KOPER: David Adam, Maj Mittendorfer, Matej Palčič, Žan Žužek, Denis Cerovec (od 55.min. Darko Mišić), Mitja Viler (od 86.min. Claudio Spinelli), Timotej Dodlek, Ivica Guberac, Mihail Caimacov, Maks Barišić, Nardin Mulahusejnović. Trener: Rodolfo Vanoli. (statistika: A.H./NK Celje)

foto: NK Celje