V Celje pet naslovov mladinskih državnih prvakov v judu


Judo klub “Z’ Dežele” Sankaku Celje velja za slovensko valilnico svetovnih in olimpijskih šampionov, kar so ponovno potrdili na minulem mladinskem državnem prvenstvu. Z njega se vračajo s petimi zlatimi odličji, kar je največ v zadnjih dvanajstih letih.

Nad dobitnicami (in dobitnikom) zlata so navdušeni tudi na njihovih šolah: od I. gimnazije v Celju do Srednje šole za gradbeništvo in varovanje okolja.

Sicer Prekmurka na šolskem in športnem šolanju v Celju, Leila Mazouzi, je prva izmed štirih deklet, ki je iz Lendave v Celje prinesla naslov državnega prvaka, in sicer v mladinski kategoriji do 63 kg. Nad njenim uspehom so bili navdušeni tudi v njeni srednji šoli:

Zmagovalko je dobila tudi I. gimnazija v Celju. Njihova dijakinja, sicer tudi kadetska državna prvakinja do 48 kg, Arabela Kostanjevec, je zmagala tudi v mladinski kategoriji. V kategoriji do 52 kg je zmagala še osnovnošolka I. OŠ Celje, 14-letna Zarja Mastnak, v kategoriji do 57 kg dijakinja srednje ekonomske šole v Celju, Nika Tomc.

Borba mlade Zarje Mastnak:

 

Edini fant, ki se v domači judo klub “Z’ Dežele” Sankaku  vrača z naslovom državnega prvaka, je zmagovalec kategorije mladincev do 73 kg Urh Ogrizek iz Loč pri Poljčanah.

Pet zlatih medalj članov judo kluba Z’dežele Sankaku pomeni, da se z mladinskega državnega prvenstva vračajo kot najuspešnejši slovenski klub.