V Celje prihaja najboljši strelec domačega prvenstva, podpisal tudi ukrajinski reprezentant


V celjskem moškem rokometnem kolektivu so po odhodu nekaterih vidnih igralcev in sklenitvijo dogovora s portugalskim trenerjem Paulom Pereiro, objavili, da so sklenili sodelovanje z Andražem Makucem.

Gra za 21-letnega igralca, ki igra na položaju srednjega zunanjega, v koprskem klubu, kjer je igral mlajši od bratov Makuc, pa je povprečno dosegal dobrih 7 zadetkov na tekmo. S tem je bil tudi najbolj učinkovit strelec prvoligaškega tekmovanja.

V celjskem klubu so pogodbo z njim sklenili do leto konca sezone 2027/28.

Andraž Makuc je ob podpisu pogodbe s Celjem strnil: »Zelo sem vesel, da smo se s Celjem uspeli dogovoriti za sodelovanje. Že od malih nog sem si želel zaigrati za klub, ki ima tako bogato rokometno zgodovino. V Celju vidim okolje, ki je odlično za razvoj mladega rokometaša. Verjamem, da bom napredoval in naredil korak naprej na svoji športni in tudi življenjski poti. Veselim se igranja v Zlatorogu in pred takšnimi navijači kot so Florijani. Komaj čaka, da spoznam soigralce in strokovni štab, ter da se lotimo dela.«

Paulo Pereira, trener RK Celje Pivovarna Laško: “Andraž je mlad rokometaš, ki ustreza profilu igralca za našo ekipo. V sebi nosi odličen strelski potencial, ob tem pa ima tudi zelo dobro “finto”. Postane lahko tudi zelo pomemben člen  v obrambi, na kateri še mora precej delati oziroma nadgraditi svoje znanje. Pričakujemo, da se bo tako kot vsi ostali mladi rokometaši, učil in napredoval, ter s tem postal uspešnejši. Zato mora imeti ambicije in predanost, mi pa ga bomo usmerjali in mu pomagali k izpolnitvi le tega.”

Dodajmo, da je njegov starejši brat, Domen, ki danes šteje 23 let, v Celju igral pet sezon, nakar je leta 2020 prestopil k Barceloni.

V Zlatorog tudi Ukrajinec

Ukrajinska okrepitev v Celju; vir foto: RKCPL

Celjski rokometni klub je sklenil dolgoročno sodelovanje z ukrajinskim krožnim napadalcem Oleksandrom Onufriienkom, ki je podpisal pogodbo do konca sezone 2026/27 z možnostjo podaljšanja še za dodatno leto.

23-letni krožni napadalec, ki v višino meri 194 cm, prihaja iz rokometne družine, saj je njegov starejši brat Sergei v preteklosti igral zelo pomembno vlogo v ukrajinski reprezentanci, Motorju iz Zaporožja, SKA Minsku in pariškem PSG. Rokometno pot je začel pri ZTR, se za dve leti preselil v Belorusijo k SKA Minsk, ter se leta 2021 vrnil v domovino. Zaradi vojne situacije v Ukrajini se je v lanski sezoni preselil v Grčijo k ekipi Aeropos Edessas, kjer je bil eden najboljših posameznikov in strelcev.