V Celje se vrača Dejan Perić


Rokometni klub Celje Pivovarna Laško na svoji spletni strani sporoča, da so podpisali dvoletno pogodbo z legendo kluba, Dejanom Perićem. Srbski vratar naj bi bil po besedah uradne spletne strani s svojimi izkušnjami velika okrepitev za mlado celjsko ekipo. Perić bo v celjskem klubu ostal tudi po zaključku igralske kariere.

Na spletni strani kluba so na kratko povzeli še Dejanovo karierno pot in spomnili, je Dejan Perič v devetih sezonah, kolikor je nastopal za Celje, zbral 280 nastopov in v tem času osvojil osem naslovov slovenskega državnega prvaka, sedem naslovov pokalnega prvaka, največja krona pa je bil evropski naslov 2004, v ligi prvakov pa je sicer igral še v petih polfinalih. Iz Celja je odšel v Barcelono, kjer je v sezoni 2004/05 še enkrat osvojil Ligo prvakov, leto kasneje pa je postal še španski prvak. Od sezone 2006/07 dalje igra za madžarski Veszprem, kjer je osvojil vse naslove državnega prvaka z izjemo enega, leta 2008 pa je z Madžari osvojil EHF Pokal poklanih zmagovalcev. Perić je za svojo izbrano vrsto zbral 207 nastopov,  ima pa poleg srbskega, tudi slovensko državljanstvo.

Direktor RK Celje Pivovarna Laško Roman Pungartnik je ob tej priložnosti povedal: »Izjemno veseli smo, da smo se uspeli dogovoriti z Dejanom Peričem, ki je legenda našega kluba. Vsi, ki so kdajkoli igrali ali sodelovali z njim, vedo o kakšnem človeku in igralcu govorimo. Veseli smo, da smo mu lahko ponudili priložnost, da zaključi igralsko kariero v Celju, tudi po njej pa ga vidimo v našem klubu, kar smo mu tudi predstavili in sam se tega veseli. Dejan bo za našo ekipo pomenil veliko okrepitev, saj bo s svojimi izkušnjami in znanjem, ki ga bo prenašal na naše mlade igralce, izjemna spodbuda in človek, od katerega se lahko veliko naučijo

Več na www.rk-celje.si