V Celje se vrača nekajkratni slovenski reprezentant


Nogometni klub Celje se je dogovoril za sodelovanje z Denisom Popovićem. 32-letni vezist, ki v knežje mesto prihaja kot prosti igralec, je s celjskim klubom sklenil dvoletno pogodbo.

NK Celje ob tem zapušča Maj Rorič.

Denis Popović je otrok Celja, kjer je tudi začel svojo profesionalno nogometno pot. Nase je opozoril že v mlajših selekcijah, predvsem v sezoni 2007/08, v kateri je v 1. SML dosegel 12 zadetkov ter z Romanom Bezjakom in Rajkom Repom tvoril strelsko najuspešnejši trojec mladinske lige. Prve minute v članski konkurenci je zabeležil kot posojeni igralec v Šentjurju, nato pa se ustalil v prvi ekipi matičnega kluba, za katerega je v vseh tekmovanjih skupno zbral 63 nastopov in prispeval šest zadetkov.

Sledila je selitev v Koper, kjer je ostal sezono in pol, od tam pa je odšel v tujino. Prva postaja je bil grški Panthrakikos, barve katerega je branil osem mesecev. Po prestopu na Poljsko, kjer je najprej oblekel dres GKS Tychy, se je kot član Olimpia Grudziadz (7 zadetkov, 11 asistenc v sezoni 2014/15) uveljavil kot eden najboljših igralcev v poljski drugi ligi in si prislužil prestop v enega najbolj kultnih klubov na Poljskem – Wislo Krakow. Na jugu države se je zadržal 18 mesecev, nato pa poleti 2019 odšel v Orenburg. V drugi ruski ligi se je odlično znašel in bil eden ključnih posameznikov pri uvrstitvi Orenburga v prvo rusko ligo v sezoni 2017/18 (10 zadetkov, 6 asistenc). Po odhodu iz Rusije je igral še za Zurich, Qingdao in Krylia Sovetov, zadnjo sezono pa je preživel na Cipru pri Anorthosisu, za katerega je na 35 tekmah zbral tri zadetke in tri asistence.

Po nekaj več kot desetih letih in pol se tako Denis Popović, ki si je s svojimi predstavami v tujini prislužil tudi šest nastopov v majici z državnim grbom, vrača v knežje mesto.

Maj Rorič po sporazumni prekinitvi pogodbe zapušča NK Celje

Nogometni klub Celje se je z Majem Roričem dogovoril za sporazumno prekinitev pogodbe. 22-letni vezist je klub okrepil septembra 2020 iz mladinske ekipe milanskega Interja. V dveh letih je Rorič za grofe zbral 30 nastopov, s klubom pa se uvrstil v finale Pokala Slovenije v sezoni 2020/21.

foto: NK Celje