V Celje se vrača Vid Poteko, odhajata Rok Ovniček in Kristian Bećiri


poteko-vid
Vid Poteko

RK Celje Pivovarna Laško se je dogovoril za vrnitev članskega reprezentanta Slovenije, krožnega igralca, Vida Poteka. Vid se po dveh sezonah v Meškov Brestu vrača domov in je s Celjem podpisal triletno pogodbo.

Celjane na drugi strani zapuščata organizator igre Rok Ovniček ter hrvaški krožni napadalec Kristian Bećiri.

Vid Poteko je otrok celjskega kluba in je igralec. Dve sezoni nazaj se je sprejel izziv v tujini in odšel v Meškov Brest, s katerim je imel sicer še enoletno pogodbo. A želja po prihodu nazaj v Celje je bila kljub nekaterim ponudbam iz tujine prevelika in od sezone 2019/2020 dalje bo znova v celjskem dresu. Član RK Celje Pivovarna Laško je bil že od leta 2003 dalje, ko je prvič nastopil za mlajše dečke, za člansko ekipo pa je nastopal od leta 2010 in je do danes zbral 289 nastopov (14. mesto na letvici nastopov za Celje), na katerih je dosegel 414 zadetkov.

Celjski klub se je z njim dogovoril za sodelovanje vsaj do izteka sezone 2021/2022. Poteko je tudi član slovenske reprezentance za katero je v 51 nastopih zbral 23 zadetkov.

Vid Poteko o prihodu v Celje: »Vesel sem, da prihajam domov. Ko sem odhajal, sem napovedal, da se vsekakor vrnem in znova zaigram v celjskem dresu. Verjamem v vizijo in strategijo kluba, zato sem se odločil za prihod domov. Vesel sem, da bom znova sodeloval s Tomažem, vem, da zahteva trdo delo in disciplino in to je nekaj s čimer nimam težav. S Celjem imam visoke cilje, želim jih uresničevati in vem, da je to pravo okolje za to. Za mano sta dve sezoni v Meškov Brestu, kateremu se zahvaljujem za korektnost in odlično sodelovanje. Sedaj pa se znova veselim nastopanja v polnem Zlatorogu in vzdušja, ki ga pripravijo Florijani.«

Na drugi strani pa Rokometni klub Celje Pivovarna Laško zapuščata dva igralca. Organizator igre Rok Ovniček, ki je lani brez odškodnine prišel iz Velenja v Celje, bo v naslednji sezoni igral za francoski Nantes. Slednji naj bi za Ovničeka odštel eno rekordnih odškodnin, ki so jo pivovarji prejeli za katerega od igralcev v zadnjih petih sezonah. Po poročanju 24ur naj bi Celjani neuradno zanj prejeli več kot 100 tisoč evrov. S Celjani bo Ovniček sicer do konca sezone skušal še osvojiti državni in pokalni naslov.

Odhaja tudi hrvaški krožni napadalec Kristian Bećiri, ki je v slovenski ligiodigral šest sezon. Začel je  v Velenju, v Celje pa je v sezoni 2016/2017 prišel iz Maribora. Prihodnjo sezono bo igral za Zagreb, kjer bo igral pod taktirko nekdanjega stratega Celja Branka Tamšeta.

foto: RK CPL