V celjska vrata še en Dolenjec


Pri celjskem rokometnem kolektivu so našli zamenjavo za vratarja Urbana Lesjaka, ki po koncu aktualne sezone odhaja v tujini, našli zamenjavo. 

27-letnega domačina bo nadomestil leto starejši Klemen Ferlin, trenutno član velenjskega Gorenja, kjer brani od leta 2014, kariero pa je začel v Trebnjem.

Ferlin bo tako še en rokometaš z Dolenjske, ki so ga angažirali v najbolj trofejnem slovenskem športnem kolektivu.

Klemen je tudi član reprezentance Slovenije in je trenutno na širšem seznamu igralcev za prihajajoče prvenstvo, do danes pa je sicer v majici z državnim grbom zbral 23 nastopov.

Z RK Celje Pivovarna Laško je podpisal dveletno pogodbo.

Branko Tamše, trener: »Potem, ko je na naslov Urbana Lesjaka, s katerim smo bili v resnih pogovorih o podaljšanju pogodbe, kar je bila želja tako njega, kluba, kot tudi mene, prišla ponudba, ki je ni mogel zavrniti, se je za nas začel projekt iskanja novega vratarja. Izjemno zadovoljen sem, da smo uspeli najti skupen jezik in interes s Klemnom Ferlinom, ki je zame eden najboljših slovenskih vratarjev v tem trenutku. To se kaže tudi v sedanjem klubu, kadar brani, zmaguje tudi njegov klub. Gre za modernega vratarja z veliko znanja. Ima dovolj izkušenj, je v pravih vratarskih letih, trdno pa sem prepričan, da bo v Celju naredil še korak, dva naprej ter tu pokazal svojo kvaliteto in nam pomagal do rezultatov, ki si jih želimo.«