V Celju drsali najbolj perspektivni mladi umetnostni drsalci


V zadnji tretjini julija je v Celju potekal Mednarodni ISU Camp 2020. Na drsališču v mestnem parku v Celju so najbolj perspektivni mladi umetnostni drsalci trenirali že v drugi polovici julija.

Zveza drsalnih športov Slovenije je namreč že tretje leto zapored, kljub letos posebej oteženim razmeram, pod okriljem Mednarodne drsalne zveze (International skating union) organizirala mednarodni drsalni kamp prav v Celju, in sicer je potekal med 21. julijem in 1. avgustom 2020.

Z leve proti desni: trener Tom Dickson, Ana Čmer, Lidia Shakhova, Daša Grm

Treninge na ledeni ploskvi sta vodila zelo priznana trenerja, američan Tom Dickson, nekdanji umetnostni drsalec in strokovnjak za drsalne spretnosti in koreografijo, ter Ulla Papp iz Finske, ki je mednarodno uveljavljena trenerka z več kot 30-letnimi izkušnjami. Poleg omenjenih dveh trenerjev, pa so na kampu sodelovali tudi drsalni trenerji iz domačih in tujih klubov, ter Anej Wagner, strokovnjak za kondicijsko pripravo in Jagoda Batagelj, profesionalna plesalka, ki je vodila ure plesa.

Z leve proti desni: celjska trenerka Nina Polšak, Tija Ota Pušnik, trener Tom Dickson, Nika Ožek Bela

Letos je bilo 46 udeležencev  iz petih držav (Slovenija, Italija, Hrvaška, Finska in Bolgarija). Iz Drsalnega kluba Celje pa so na Campu pridno trenirale članica Daša Grm, mladinki Ana Čmer in Lidia Shakhova, ter Tija Ota Pušnik in Nika Ožek Bela. Vsem želimo ogromno uspeha v prihajajoči sezoni.

foto: Drsalni klub Celje