V Celju festival zadetkov, toda rajali so Portugalci (foto)


Nogometaši Celja so v 2. krogu kvalifikacij za evropsko konferenčno ligo gostili portugalsko Vitorio. Na Stadionu Z’dežele, kjer se je zbralo skoraj tri tisoč gledalcev, se je odvil izjemno zanimiv obračun s številnimi zadetki.

Celje : Vitoria 3:4 (1:2)
Bobičanec (1′), Matko (58′), Edmilson (90+6′); J. Silva (25′), A. Silva (35′), Amaro (70′), Nogueira (80′)

Začetna postava Celja: Obradović, Karničnik, Zec, Vuklišević, Koderman, Bobičanec, Zabukovnik, Lamy, Matko, Ikwuemesi, Bajde

Celjani so sanjsko odprli obračun, mreža Portugalcev se je namreč zatresla že po 17 sekundah igre. Francoz Julien Lamy je lepo zaposlil Luko Bobičanca, ta pa je s sijajnim zaključkom matiral gostujočega vratarja.

Vendarle je sledil odgovor Vitorie, ki je ekspresno spreobrnila izid v svojo korist. Najprej je z glavo s precejšne razdalje zadel Jota Silva, nato pa po atraktivni akciji še Andre Silva. Portugalci so imeli veliko priložnost ob samem zaključku prvega polčasa, a je celjsko moštvo rešila prečka.

Portugalska zasedba je tudi v drugem delu igre bila dominantnejši nasprotnik, toda kljub temu so do zadetka prišli grofje. Po pravem projektilu Bobičanca je odbitek v mrežo pospravil Aljoša Matko. Znova je sledil odgovor gostov, ki so dvakrat poslali žogo za hrbet Matka Obradovića. V polno sta zadela Andre Amaro in Goncalo Nogueira. V izdihljajih tekme je z zadetkom upanja postregel rezervist Edmilson.

Varovanci Alberta Riera so imeli še kar nekaj priložnosti za znižanje zaostanka, a jim je vratnica dvakrat preprečila veselje. Celjani se tako na povratno tekmo na Portugalsko odpravljajo z minimalnom zaostankom.

Fotogalerija: David Valant