V Celju sanirali in osvežili košarkarsko igrišče


Na celjskem košarkarskem igrišču za ulico Pod lipami so opravili sanacijo in osvežitev tako igralne površine kot tudi okolice le te. Ob tem so osveženo igrišče preizkusili tudi z igro do sto točk in tekmovanjem v metu trojk.

Foto: Mestna četrt Dečkovo naselje/Facebook

Skupnost Mestna četrt Dečkovo naselje je zavihala rokave in se lotila košarkarskega igrišča, na katerem se pogosto družijo in rekreirajo mladi predvsem iz Mestne četrti Nova vas ter Mestne četrti Dečkovo naselje. Tako so prebarvali klopce, dodali nov koš za smeti z odprtinami za recikliranje, obnovili so koše in črte na igralni površini ter dodali travne plošče pred klopce na otroškem igrišču, ki se nahaja zraven košarkarskega.

Igrišče so nekaj dni kasneje preizkusili z igro, kjer zmaga tista ekipa, ki prva doseže sto točk. Na tekmi je sodeloval tudi predsednik Mestne četrti Dečkovo naselje Elvis Cvikl. Poleg tega so se zbrani lahko pomerili tudi v metu trojk, zmagovalec pa je dobil podpisano žogo Gorana Dragića, ki je s slovensko reprezentanco osvojil naslov evropskih prvakov.

Zmagovalec v tekmovanju trojk in Elvis Cvikl; foto: Mestna četrt Dečkovo naselje/Facebook