V dveh krajih na R plavale tri Neptunove ekipe


neptun reka junij 2016Plavalci tretje in četrte ekipe Plavalnega kluba Neptun so se v soboto udeležili mednarodnega mitinga Primorje Sv. Vid na Reki. Tekme se je udeležilo preko 300 plavalcev iz Hrvaške, Italije in Slovenije. Ob Kvarner se je odpravila kar 71-članska odprava Neptuna, ki jo je sestavljalo 28 plavalcev, trenerja in 41 strastnih navijačev. Tudi slabo vreme ni pokvarilo vzdušja, kar se je pokazalo pri dobrih rezultatih, kopici osebnih rekordov in odličnem navijanju na tribunah.

Sebastjan Jug iz tretje ekipe je v disciplinah 50 m prosto in 100 m prosto obakrat osvojil 1. mesto.
3. ekipo so zastopali še Ajda Brenčič, Staša Jezovšek Špiljar, Laura Knez, Špela Oblak, Izabela Pakiž Rumpf, Tia Perc, Živa Perc, Iza Slivnikar Ocvirk, Maja Špegelj, Filip Bratina, Jakob Brodej, Jakob Fidler, Arne Kovačič, Gašper Pevec, Tim Podergajs Siussi ter Domen Vihernik.
4. ekipo so zastopali: Elina Bratina, Teo Jezovšek Špiljar, Nik Kočevar, Jakob Lesjak, Danilo Obačkič, Julijan Pevec, Metod Recko, Vid Recko, Anže Špegelj, Aljoša Vihernik in Tian Zupanič.
Ob koncu tekmovanja je bila na sporedu posebna štafeta, kjer so sodelovali tudi starši. Klubske barve je zastopal tudi predsednik kluba Mitja Ručigaj. Ekipi Neptun 1 (Sebastjan Jug, Tim Podergajs Siussi, Robert Kekec in Matej Čretnik) je med 21 štafetami pripadlo 3. mesto.
neptun radovljica junij 2016Istega dne je druga ekipa Neptuna v Radovljici sodelovala na tradicionalnem memorialu Jožeta Rebca. Skupno se je tekmovanja udeležilo 17 klubov, od tega 15 domačih , en klub iz Srbije in en klub iz Avstrije. Neptunova ekipa je štela osem plavalcev.
V slabem vremenu so bili dosežki naslednji:
  • Jan Vodenik: 50 m prosto bronasta medalja, 100 m prosto srebrna medalja in 100 m prsno zlata medalja.
  • Maks Jereb: 100 m delfin bronasta medalja, 200 m prosto zlata medalja.
  • Luka Cvikl: 100 m prosto, 100 m prsno in 100 m delfin vse zlata medalja, 50 m prosto srebrna medalja.
  • Lena Bornšek: 50 m prsno, 200 m prsno in 100 m prsno vse zlata medalja, 50 m prosto srebrna medalja.
Osebne rekorde so izboljšali: Iza Vodenik, Oskar Pirc Kolar, Špela Popovič in Mitja Horvat.
dubioza-polsi-klik