V dvorani Golovec so gostovale rokometašice Krima


Celjske rokometašice so v 10. krogu državnega prvenstva v dvorani Golovec gostile Krim, ki je vodilna ekipa lige. Ljubljančanke, ki še niso oddale točk, so uspele prekiniti zmagovit niz Celjank, a so se za to morale precej namučiti.

ŽRK Z’dežele : RK Krim Mercator 25:27 (11:16)
Strelke Celja: Strnad Zelen 9, Novak 6, Vrček 5, Regner in Pišek 2, Čerenjak 1

Celjanke so po 5 minutah igre prvič prišle do vodstva z 2:1. Nato so celjske rokometašice vstopile v kar 7 minut dolgi strelski mrk.

V 23. minuti so se Krimovke odlepile na 4 gole prednosti (8:12). Še nekoliko pa so svojo prednost povečale do odmora, na katerega so rokometašice Celja odšle s 5 zadetki zaostanka (11:16). Pri Celju je bila v prvem delu srečanja najbolj natančna Anika Strnad Zelen s 4 zadetki.

Po 6 minutah igre v drugem polčasu so se Celjanke približale le na 2 gola razlike (17:19). V zadnjih 10 minut obračuna pa so se celjske rokometašice podale z minimalnim zaostankom (22:23).

Dramatična in napeta končnica je vplivala na igralke obeh ekip, ki so nanizale kar precej napak. V 55. minuti je Jasmina Pišek Celje ponovno pripeljala do zgolj zadetka zaostanka (24:25). 3 minute pred iztekom srečanja je celjska vratarka Sara Meža obranila najstrožjo kazen Darie Dmitrieve, Sara Vrček pa je na drugi strani zatresla mrežo za izenačenje.

Kljub vsemu je najboljša strelka Krima na tej tekmi, Tjaša Stanko, minuto pred koncem uspešno izvedla sedemmetrovko in svojo ekipo popeljala do 2 zadetkov prednosti (25:27). To je zadostovalo, da so rokometašice Celja zabeležile 3. poraz v aktualnem prvenstvu, kar jih še naprej uvršča na 3. mesto. Naslednja preizkušnja bo za Celjanke sledila 21. januarja, ko bodo gostovale pri Ajdovščini, ki zaseda 2. mesto.

Simon Valant, foto: ŽRK Z’dežele/Facebook