V Golovcu tekmovalo več sto plavalcev


V soboto in nedeljo je Plavalni klub Neptun Celje organiziral že 28. Mednarodni plavalni miting za pokal mesta Celja, ki ga je otvoril pooblaščenec župana Mestne občine Celje Janko Požežnik.

V soboto se je plavalnega mitinga udeležilo 160 plavalcev iz Češke, Hrvaške in skoraj vsi slovenski klubi. Naši plavalci so pokazali, da so jim jesenske priprave zelo koristile saj so dosegli nekaj izvrstnih rezultatov. Najboljša je bila Anemari Košak s tremi zlatimi in eno srebrno kolajno in odličnimi rezultati v času novih osebnih rekordov na 100 m hrbtno in 100 m prosto. V mladinski konkurenci je vsestranska plavalka Hana Firšt dosegla 4 bronaste kolajne z osebnimi rekordi na 50 m delfin, 200 m delfin in 200 m prosto. Izkazala se je tudi Katja Petrič, ki je osvojila dve drugi mesti na 50 m in 100 m prosto v časih, ki napovedujejo lepo plavalno prihodnost.

Med moškimi je bil najboljši Gašper Frece, ki je zmagal na 100 m prosto, 400 m prosto in 200 m mešano. Predvsem rezultata na 100 in 400 prosto obetata veliko.

Kolajne se osvojili še Petar Jurić, Vid Kožar, Dejan Salmister v moški ter Jana Sinožič in Adrijana Verdinek v ženski kategoriji.

V nedeljo, 17. novembra, pa so bile na vrsti mlajše kategorije. Tekmovanja se je udeležilo preko 300 plavalcev iz 23 klubov. Med dekleti sta izstopali Iza Vodenik in Taja Gerčer. Iza je osvojila eno prvo, dve drugi in eno tretje mesto, Taja pa dve prvi in dve drugi mesti. Med mlajšimi dečki je Luka Cvikl osvojil tretje mesto na 100 m delfin. V močni konkurenci dečkov letnika 1999 in 2000 so z izvrstnimi rezultati blesteli Rok Drgajner, Andrej Resnik in Mihael Strnad. Rok si je priplaval eno prvo (100 m hrbtno), eno drugo in dve tretji mesti. Andrej je na najvišji stopnički stal na 1500 m prosto in bil tretji na 50 m prosto, Mihael pa je z odličnimi nastopi dvakrat osvojil drugo mesto in enkrat bil tretji. Poleg omenjenih sta na zmagovalne stopničke stopila še Jan Gerčer (tretje mesto na 200 m delfin) in Jure Dolinar (tretje mesto na 200 m hrbtno). Vsi plavalci pa so si izdatno izboljšali osebne rekorde.