V Laškem kot prvi padel Partizan, Celjanke uspešne proti prvakinjam BiH (video), zmagali tudi rokometaši


Za klubi s celjskega območja v dvoranskih športih je uspešna sobota. Košarkarji laškega Zlatoroga so le prišli do prve zmage v ligi ABA. V Treh lilijah je padel kar aktualni prvak Partizan. Košarkarice Athlete Celje so na tekmi proti bosanskemu klubu Mladi Krajišnik zabeležile četrto zmago sezone v ženski različici Jadranske lige. Brez večjih težav so do nove zmage prišli člani RK Celje Pivovarna Laško, ki so na krilim mladih igralcev zanesljivo premagali Krko.

Prva, a še kako sladka zmaga
Po sredinem porazu proti Mariboru, ki je bil sploh prvi v Ligi Telemach, so se varovanci trenerja Rada Trifunoviča dobro pobrali in motivirani pričakali favorizirane igralce Partizana v 8. krogu lige ABA. Laščani so pogumno krenili v tekmo in si po prvi četrtini nabrali prednost 5 točk (23:18). Beograjčani so se pred polčasom približali na tri točke zaostanka, rezultat se je ustavil pri 33:30 v korist Zlatoroga. V tretjem delu sta obe ekipi dosegli po 14 točk. V 22. minuti so košarkarji Partizana tudi zadnjič na tekmi vodili, ko je trojko zadel Andušić. Kljub težavam z osebnimi napakami so Laščani tudi zadnjo četrtino odigrali dobro, povečali prednost in se ob zadnjem pisku sirene veselili velike zmage. V domači vrsti je bil strelsko znova najbolj razpoložen Vladimir Panić, ki je dosegel 20 točk. Pri dvajsetici se je ustavil tudi Daniel Vujasinovič. Za Partizan sta Raduljica in Lučić dosegla po 12 točk.

“Vseh 40 minut smo igrali hrabro in čvrsto. Blizu zmage smo bili že proti Ciboni in Zagrebu, vendar se nam ni izšlo. Mogoče so to bile izkušnje, s katerimi se je končno obrnilo tudi v našo korist in prve točke osvojili proti morda najboljši ekipi lige. Z željo in borbenostjo smo začutili, da lahko pripravimo veliko presenečenje in to se je tudi zgodilo. Partizan je res v četrtek igral evroligo, kar pa ne zmanjšuje našega uspeha, saj je tudi Zlatorog med tedno odigral prvenstveno tekmo,” je po prvi zmagi za spletno stran lige ABA povedal trener Rado Trifunovič.

Zlatorog Laško : Partizan mt:s 72:62 (23:18, 10:12, 14:14, 25:18)

Zlatorog: Škifić 5, Brodnik 7, L. Lapornik 6, Nikolić Smrdelj, Panić 20, Vujasinovič 20, Omić 6, M. Lapornik, Dimec, Atanackovič 2, Mali, Čohadarević 6. Trener: Rado Tifunovič

Statistika
Rezultati in lestvica

Poročanje kk-lasko.si: Za prvo zmago v ligi ABA je padel prvak!

Na krilih Oblakove do četrte zmage
Tudi članice ŽKK Athlete Celje so med tednom doživele prvi poraz v državnem prvenstvu. Po napeti končnici so v Celju slavile igralke kranjskega Triglava. Očitno je prvi domači poraz dal dodaten motiv varovankam Damirja Grgiča pred tekmo 7. kroga Jadranske lige za košarkarice, ko so v Celju gostovale državne prvakinje BiH ŽKK Mladi Krajišnik. V prvi četrtini sta obe ekipi dosegli po 21 točk. Pred polčasom so Celjanke ušle na 5 točk, v tretji četrtini pa so prednost podvojile. Zaloga 10 točk pred odločilno četrtino je bila dovolj in Celjanke so vknjižile 4. letošnjo zmago v mednarodni ligi. Za zmagovalke je bila strelsko najbolj razpoložena novopečena kapetanka Teja Oblak, ki je dosegla 21 točk, po 10 so jih dosegle Sandra Orozović, Tina Trebec (8 skokov) in Marica Gajić (temu je dodala še 10 skokov).

V spodnjem posnetku si oglejte, kaj je po tekmi povedal celjski strateg Damir Grgič.

Athlete Celje : Mladi Krajišnik 67:61 (21:21, 16:11, 16:11, 14:18)

Celje: Gajić 10, Orozović 10, Oblak 21, Gabrovšek 8, Macura 2, Jagodič 6, Trebec 10. Trener: Damir Grgič

Poročanje košarka.si: Celjanke z razigrano kapetanko oblakovo odpravile prvaka BiH

Zanesljiva zmaga proti Krki
V tekmi 11. kroga 1. NLB Leasing rokometne lige so člani RK Celje Pivovarna Laško zanesljivo premagali trenutno zadnjeuvrščeno ekipo Krke. Do polčasa so si priigrali 6 zadetkov prednosti. V drugem delu so prednost vztrajno višali in se ob koncu veselili zmage z rezultatom 43:27. Trener Vladan Matić je tokrat nekoliko več minut namenil mladim igralcem, ki so priložnost odlično izkoristili. Izkazala sta se vratarja Lesjak in Skok. Prvi je zbral 11, drugi pa 9 obramb. Strelsko je bil najbolj razpoložen Marguč z 10 goli, Poteko jih je dosegel 7, Mačkovšek pa 6.

RK Celje Pivovarna Laško : MRK Krka  43:27 (21:15)

Dvorana Zlatorog, 300 gledalcev, sodnika: Pirc Matjaž, Pirc Marko

RK CPL: Lesjak 11 obramb, Perič, Skok 9 obramb; Mlakar 2, Marguč 10, Žuran, Razgor 3, Toskič 4, Ranevski 5/1, Poklar 5, Poteko 7, Metličič 1, Mačkovšek 6, Žvižej; trener: Vladan Matič
Izključitve:  2 min
7-metrovke: 1/2

Poročanje rk-celje.si: Na krilih celjske mladosti do zanesljive zmage

FOTO: Veselje košarkarjev Zlatoroga po prvi zmagi v ligi ABA (foto: Uroš Hočevar/ABA)

v: B.R.
t: M.K.