V NK Celje bodo rezultatsko neučinkovitost reševali s Čadikovskim


Pet krogov, dve točki, štirje dani goli in predzadnje mesto na lestvici 1. SNL. Statistika, ki je očitno načela samozavest in zaupanje nogometašev ter vodstva NK Celje v projekt mladostne razigranosti, ki bi izvrgla kvaliteto za prodajo nogometašev v tujino.

Pri celjskem prvoligašu so se odločili, da svojo mlado ekipo okrepijo z veteranskimi izkušnjami, ki jih 31 letnemu Makedoncu Draganu Čadikovskemu ne manjka. V svoji dvanajstletni karieri je namreč zamenjal že trinajst delodajalcev, igral pa je tudi za polovico vseh ekip, ki danes sodelujejo v prvi slovenski ligi.

Trener Celjanov Miloš Rus je ob podpisu Čadikovskega za spletno stran NK Celje povedal: »Jaz računam, da nam bo Dragan s svojimi izkušnjami in kvalitetami pripomogel oziroma prevesil jeziček na tehtnici na našo stran, ko bo to potrebno. Igral je v vrhunskih tujih klubih in verjamem, da bo skupaj s Sebastjanom Gobcem tisti igralec, ki bo dodatno pripomogel igralcem, da bodo pridobili na odločnosti, agresivnosti, predvsem pa na samozavesti, da bomo začeli stopnjevati igro in rezultate.«

Čadikovski je v iskanju aganžmaja v tujini celotne priprave oddelal s Celjani, a ker zanimanja za njegove usluge na trgu ni, je sledil logičen dogovor, pravi športni direktor NK Celja Ambrož Krajnc: “Ker Dragana že dolgo časa poznam in je imel za sabo odlično preteklo sezono v dresu Domžal, smo vsi skupaj pričakovali, da ne bo imel težav pri podpisu nove pogodbe s kakšnim klubom v tujini.  Do tega trenutka se to ni zgodilo in posledično sva se dogovorila, da nam bo v tem delu sezone pomagal do rezultatske stabilizacije.”

Čadikovski bo trenerju Rusu na voljo že na petkovem gostovanju v Mariboru.