V Novi vasi se je odvil pravi nogometni praznik: ob izvrstnem vzdušju se je pomerilo 16 ekip


Kot je v zadnjem času že postalo tradicionalno, se je tudi letos v prvem vikendu meseca junija na Osnovni šoli Frana Roša odvil še 5. nogometni turnir, ki ga je organiziralo Športno rekreativno društvo Nova vas. Nogometni spektakel je privabil lepo število gledalcev, ob tem pa poskrbel za pravi praznik nogometa. 

Foto: ŠRD Nova vas

Na turnirju je sodelovalo šestnajst ekip, ki so bile po opravljenem žrebu razporejene v štiri skupine. Iz vsake skupine sta nato dve ekipi napredovali v izločilne boje, ki so zmagovalcu finalnega dejanja prinesli kar 1.000 evrov. Iz skupinskega dela so napredovali ŠRD Nova vas, Smrkci, Ekipa iz snova, Lorikbau, Mano, Gamsi, Korektbau in GDC Team.

Najbolj vroče vzdušje in napeto dogajanje je bilo na četrtfinalni tekmi med ekipama ŠRD Nova vas in Lorikbau, ko je Darijo Biščan, ki je v slovenskem prvoligaškem nogometu zbral 121 nastopov v dresu Celja in Kopra, v zadnjih sekundah obračuna iz prostega strela poskrbel za zmago Nove vasi.

Finale med GDC Team in Korektbau; foto: ŠRD Nova vas

V polfinalu sta se pomerili ekipi Korektbau in Smrkci ter GDC Team in ŠRD Nova vas. Korektbau si je nastop v finalu priboril po rednem delu igre z zmago 2:0 nad nekoliko mlajšo ekipo Smrkcev, ekipa GDC Team pa po izvajanju najstrožjih kazni, ko je odločilen strel v mrežo pospravil Aleš Prevolšek.

Bitka za tretje mesto je po kazenskih strelih pripadla ŠRD Nova vas, v finalu pa je Korektbau s čvrsto obrambo znova slavil z 2:0. Nagrada za najboljšega posameznika je pripadla Stašu Kaziću (Korektbau), za najboljšega vratarja pa Petru Ortarju (ŠRD Nova vas). Za dobre predstave skozi celoten turnir pa velja omeniti tudi Abdulaha Šišića (Korektbau) in Dejana Radakovića (GDC Team).

GDC Team 2. mesto na turnirju v Novi vasi; foto: Aleš Prevolšek/Facebook

Turnir, na katerem je bilo poskrbljeno tudi za pijačo in jedačo, so organizirali člani ŠRD Nova vas, ki so omenjeno društvo ustanovili leta 2018. Gre za ljubitelje nogometa, ki so odraščali v Novi vasi in se udeleževali raznih futsal lig ter turnirjev. Kot je znano, je bilo včasih v knežjem mestu kar devet lig malega nogometa, dandanes pa tega ni več, zato so pri ŠRD Nova vas prišli na idejo, da naredijo nekaj na to temo v celjskem okolišu. Kot je še dodal predsednik in ustanovitelj društva Goran Ninić: ”Po drugi strani nam je to neke vrste vir zaslužka, ampak to nam je bolj sekundarnega pomena. Primarno nam motivacijo daje to, da damo nekaj svoji lokalni skupnosti.”

Doslej so organizirali dva turnirja na Lopati, to pa je bil že peti v Mestni četrti Nova vas. Z izpeljanim dogodkom so organizatorji izredno zadovoljni, prav tako pa se, kot nam je povedal predsednik, njihovo športno rekreativno društvo skozi delo, ki ga opravljajo, vse bolj razvija, ob tem pa se denarni sklad turnirja viša, prihaja več sponzorjev in vsako leto večje število gledalcev, ki so tudi letos pričarali dobro atmosfero tako med turnirjem samim, kot tudi po zaključni podelitvi. Zato lahko tudi naslednje leto pričakujemo nov nogometni praznik na igrišču OŠ Frana Roša.