V Premier ligi zatresel mrežo Tottenhama, sedaj na preizkušnji v Celju


Kot kaže pri NK Celje pripravljajo bombastično okrepitev in poslastico za svoje navijače za spomladanski del aktualne sezone. Po naših zanesljivih informacijah naj bi se v Celju na preizkušnji mudil nekdanji član angleškega velikana Newcastle Uniteda – Rolando Aarons.

Rolando Aarons je 28-letni Jamajčan, ki se najbolje znajde na položaju levega krilnega napadalca. Gre za izjemno hitrega in prodornega igralca, ki so ga v preteklosti primerjali s kvalitetami Raheema Sterlinga, predvsem v času, ko je slednji navduševal v dresu Liverpoola.

Rojen v prestolnici Jamajke, odraščal pa v Bristolu, je svojo pot na otoku gradil skozi različne nogometne destinacije, in sicer Bristol City, Newcastle United, Wycombe Wanderers, Sheffield Wednesday, Motherwell ter Huddersfield Town. Svojo slavo je iskal tudi v Italiji pri Hellasu iz Verone in na Češkem pri Slovanu iz Libereca, kjer je bil soigralec celjskega osrednjega branilca Damjana Vukliševića.

Krilni napadalec je nase opozoril leta 2014, ko je na pripravljalni tekmi v dresu Newcastla dosegel še sijajen zadetek nemškemu Schalkeju, ki je sezono pred in po tem nastopal v osmini Lige prvakov. Tedanji trener črno-belih Alan Pardew ga je označil za vrhunec tistega predsezonskega obdobja.

Kmalu za tem je pri 18 letih dočakal priložnost za debi v Premier ligi, in sicer na tekmi z Manchester Cityjem. Na svojem drugem nastopu v najelitnejšem angleškem tekmovanju je zabil gol proti Crystal Palaceu, strelsko formo pa je nato kronal še v ligaškem pokalu prav proti sinje modrim iz Manchestra.

Pod taktirko slovitega trenerja Rafaela Beniteza, ki je na klopi Liverpoola osvojil Ligo prvakov, je zatresel še mrežo Tottenhama in to prav na zadnji tekmi angleškega prvenstva, ki je Londončane ob visokem porazu stala drugega mesta. Aarons je za srake zbral 27 nastopov, ob tem pa prispeval 4 zadetke in 3 asistence.

Rolando, bratranec Maxa Aaronsa, ki je član premierligaške zasedbe Bournemouth, je vpisal tudi pet nastopov za angleško reprezentanco do 20 let, kjer je prispeval dva zadetka. Vendarle se je nato odločil, da bo zastopal barve svoje rodne Jamajke, za katero je debitiral lansko leto.

Foto: Newcastle United/Facebook

Avantura jamajškega dragulja na St James’s Parku pa se je, vsaj zaenkrat, izkazala za vrhunec njegove kariere. Sledile so namreč številne poškodbe, zaradi katerih je moral izpustiti skoraj celotno sezono, prekinitev pogodbe in ostale osebne težave. Leta 2018 mu je bila namreč izročena deset mesečna pogojna zaporna kazen zaradi incidenta v enem izmed angleških barov.

28-letnik je tako že vse od julija, ko se je razšel s Huddersfieldom, brez delodajalca. V kolikor se bodo zadeve odvile po načrtih, bo Aarons v mestu ob Savinji iskal nov začetek in v dresu Celja, ki lovi še drugi naslov državnih prvakov, skušal obuditi svojo kariero.

Po poročanju Sportkluba naj bi Jamajčan še ta teden opravljal zdravniški pregled in nato s Celjani sklenil pogodbo do konca sezone 2024/25, z možnostjo podaljšanja za dodatno leto.