Drugi teden meseca športa prinaša Nočni tek Celje, Triatlon Šmartinsko jezero, Komak kolesarski maraton … podarjamo startnine


jurisnagrmado-7V petek, 6. maja, se je v Celju začel mesec športa 2016. V okviru tega se že izvaja večina brezplačnih programov, ki so dobro obiskani. Odlično je uspel tudi Juriš na Grmado.

Navdušilo je prvo strokovno predavanje na Fakulteti za logistiko na temo športne prehrane in športnih prehranskih dodatkov, o čemer je spregovorila dr. Urška Bukovnik.

Naslednje predavanje bo v sredo, 18. maja, ob 19.45 na temo varne in pravilne vadbe glede na telesno pripravljenost in druge dejavnike. Pred strokovnimi predavanji Nacionalni inštitut za javno zdravje izvaja brezplačne meritve telesne sestave.

 Ta konec tedna pa bo v znamenju gladiatorjev. Jutri se bodo na Otroškem malem urbanem gladiatorčku pomerili otroci, v nedeljo pa bo potekal ekipni izziv celjskih grofov, Urbani gladiator Celje.

V ponedeljek, 16. maja, se začenja brezplačni program odbojke v telovadnici IV. osnovne šole Celje.

V petek, 20. 5., bodo otroci lahko tekli na Otroških tekih viteza Hermana, tekači se bodo lahko preizkusili na Nočnem teku Celje. V soboto in nedeljo bosta potekala Triatlon Šmartinsko jezero in Komak kolesarski maraton.

 Mesec športa tako prinaša pestro paleto športnih aktivnosti v knežjem mestu, ki jih lahko spremljate tudi v našem koledarju dogodkov.

nagradna-polovicka