V Žalcu podelili priznanja najuspešnejšim športnikom


naj_sportnik_zalec_2016_2V organizaciji Zavoda za kulturo, šport in turizem Žalec je včeraj potekala tradicionalna prireditev Šport 2015 v Občini Žalec, ki so jo letos naslovili Puščamo sledi. V polni dvorani Doma II. slovenskega tabora Žalec so podelili priznanja najuspešnejšim športnicam in športnikom, športni ekipi in športnim delavcem.

Naslov najboljšega športnika so podelili Rokiju Drakšiču, tretje uvrščenemu na Evropskih igrah v Bakuju (ker se prireditve ni mogel udeležiti, je zanj prevzel priznanje njegov brat Toni) . Najuspešnejša športnica za leto 2015 je Petra Nareks, tretje uvrščena na ekipni tekmi na Evropskih igrah v Bakuju.

Naslov najboljše ekipe leta 2015 so si prislužile rokometašice RK Zelene doline Žalec, druge v pokalu Slovenije pod vodstvom Jerneja Rantaha. Priznanje za izjemen prispevek žalskemu športu je prejel Marjan Fabjan.

Osrednja gostja prireditve je bila zlata olimpijka Urška Žolnir.

Športnike in obiskovalce je pozdravil župan Občine Žalec Janko Kos.

naj_sportnik_zalec_2016_1

V programu so sodelovali plesna skupina OŠ Petrovče (mentorica Maja Bubik), Urh Pantner , tolkalni skupini GŠ Risto Savin Žalec (mentorja Dejan Tamše in Anton Alatič), povezovala pa sta ga Jaka Kozmelj in Jan Podbrežnik.

Avtor fotografij Tone Tavčer

Več fotografij tukaj (klik!).