Pogovor o celjskem nogometu in EP U21 z Dejanom Obrezom, Ivom Milovanovičem, Simonom Rožmanom in gosti (video)

08. 03. 2021 18:59

Dobra dva tedna nas loči od največjega športnega dogodka, ki se bo zgodil na slovenskih tleh – Evropskega prvenstva v nogometu do 21 let. Med štirimi slovenskimi mesti gostitelji je poleg Ljubljane, Maribora in Kopra tudi naše Celje.

Pogovorni večer v živo preko spleta z naslovom Leta so samo številka ali zakaj nogomet v Celju tudi po 100 letih ostaja mlad je bil predvajan preko Facebook profilov Muzeja novejše zgodovine Celje, TV Celja in Visit Celje.

Temperatura pred prvenstvom se že dviguje, dodatno pa so jo danes dvignili tudi v Muzeju novejše zgodovine Celje, ko so se na mednarodni dan žensk v večernem terminu posvetili “moški” temi, nogometu. Gostili namreč spletni pogovorni večer o bližajočem se evropskem nogometnem prvenstvu do 21 let v Celju in o celjskem nogometu skozi zgodovino.

O celjskem nogometu in EP U21 2021 so danes v MnZC debatirali voditelj in športni komentator Dejan Obrez, športni novinar in lastnik enega od najbolj prepoznavnih glasov športnega komentiranja Ivo Milovanovič ter celjski nogometni trener, ki je do nedavnega vodil NK RijekaSimon Rožman. S komentarji pa so se oglasili tudi pomembni akterji tako celjskega, slovenskega kot tudi evropskega nogometa. Gostitelj večera je bil Muzej novejše zgodovine Celje. Pogovor sta povezovala Dejan Obrez ter Sebastjan Weber iz Muzeja novejše zgodovine Celje.

Evropsko prvenstvo do 21 let se sicer nezadržno bliža. Prva od treh tekem v Celju bo 24. marca ob 18. uri, ko se bosta na stadionu Z’Dežele pomerila Češka in Italija. Tri dni kasneje ob 18. uri bo v Celju obračun med Slovenijo in Češko, 30. marca ob 21. uri pa bo na sporedu še tekma Španija – Češka. Aktivnosti v v zvezi s prvenstvom v Celju lahko spremljate tudi na Facebook strani Visit Celje.

Pogovor v katerem so gostje razkrili marsikatero zanimivo podrobnost, med drugim tudi tisto o nastanku legendarnega Milovanovičevega komentatorskega stavka “po moji uri” ter se z zanimivimi zgodbami in anekdotami sprehodili skozi pretekla leta celjskega nogometa, si oglejte v spodnjem posnetku:

Oznake: , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
164 queries in 1,089 seconds.