V Zlatorogu gostovali aktualni evropski prvaki


Rokometaši Celja so se v 12. krogu skupinskega dela Lige prvakov pomerili z Magdeburgom. Celjani so se v drugem polčasu nevarno približali gostom iz Nemčije, toda aktualni evropski prvaki so bili enostavno pretrd oreh za mlado celjsko zasedbo.

Celje Pivovarna Laško : Magdeburg 27:37 (12:18)

Celje: Cokan 8, Janc 5, Milićević 4, Mazej 3, Mlakar 3, Marguč 1, Ćirović 1, Marić 1

Dvoboj nekdanjih in aktualnih evropskih prvakov so Celjani odprli s čvrsto obrambo, s katero gostom niso dopustili lahkih zadetkov. Nemci so tako v uvodnih 9 minutah dosegli zgolj dva gola (3:2).

Magdeburg, ki je bil v vlogi popolnega favorita, se je nato sredi prvega dela igre uspel prvič resneje odlepiti in Celjanom uiti na tri gole prednosti (7:10). Razigral se je Omar Ingi Magnusson, ki je branilce naslova ob odhodu na odmor popeljal do šestih golov prednosti (12:18).

Varovanci Alema Toskića so v drugem polčasu znova strnili vrste v obrambi in se Nemcem približali na dva zadetka (21:23). A ponovila se je zgodba iz prvega dela igre. Celjanom so po borbeni igri pošle moči, njihove napake pa so s protinapadi kaznovali rokometaši Magdeburga, ki gojijo hiter in atraktiven rokomet ter so nevarni z vseh položajev.

Nemci so tako izkoristili padec celjske zasedbe in si za zadnjih 10 minut srečanja priigrali vodstvo s šestimi goli prednosti (24:30). Predčasno je bilo jasno, da bodo aktualni evropski prvaki nanizali še deseto zaporedno zmago v skupinskem delu Lige prvakov, s tem pa še naprej ostajajo ena izmed najbolj vročih ekip v Evropi.

Rok Marić v dvoboju s Felixom Claarom in Piotrom Chrapkowskim (Foto: David Valant)

Celjski obrambi sta največ preglavic povzročali Islandec Magnusson in Lukas Mertens, ki sta srečanje sklenila z osmimi zadetki, velik delež pa sta v pomembnih trenutkih prispevala tudi švedska reprezentanta Albin Lagergren ter Felix Claar. Na drugi strani je bil predvsem v drugem polčasu najbolj razpoložen posameznik Celja Tim Cokan, ki je osemkrat zatresel mrežo gostov.

Pivovarji po dvanajstih tekmah še naprej ostajajo brez točkovnih dobrin, do konca evropske poti pa bodo moči merili še na gostovanju pri Portu in domačem dvoboju z dansko ekipo iz Gudmeja. Pred odhodom na Portugalsko jih v soboto čaka še tekma državnega prvenstva proti Ribnici.

Standings provided by Sofascore