Več kot 1500 udeležencev na Športnem vikendu Ljubljanica


sportni_vikend_ljubljanica_1Za nami je Športni vikend Ljubljanica. Kljub neugodnim vremenskim razmeram je v preteklem vikendu, od 4. do 6. septembra, več kot 1500 udeležencev preplavilo center slovenske prestolnice in se razgibalo na teku, atraktivnem in blatnem Urbanem gladiatorju ter kolesarjenju.

Čeprav je Ljubljano v petek in soboto razmočilo obilno deževje, se športniki in rekreativci niso pustili motiti. Že v petek popoldne so na Otroških tekih povodnega moža med dežnimi kapljami tekli najmlajši, ki so se pomerili v tekih na 200, 400, 800 in 1600 metrov, v soboto dopoldne pa so glavno mesto zavzeli urbani gladiatorji. Zanje je bilo deževno vreme kot naročeno, saj dajejo večje količine blata še večje veselje. Prav nič nejevoljni in do ušes nasmejani so premagovali ovire po ljubljanskih ulicah, na Ljubljanskem gradu, Golovcu, pri Špici in v hladni Ljubljanici.

sportni_vikend_ljubljanica_2

V večernih sobotnih urah pa se je začel veliki finale serije Nočni tek Slovenija. Tudi za vztrajne in vzdržljive tekače dež ni bil prevelika ovira. Bolj sproščeni so tekli na netekmovalnem 5-kilometrskem teku ob Ljubljanici, bolj zagrizeni pa so tekmovali na 10 km in 21 km, ki se ju je bilo mogoče udeležiti tudi v štafetah.

Rezultati 6. Nočnega teka Ljubljanica:

ENEMON nočni mali maraton na 21 km, moški

1. mesto: Ocepek Martin 1:13:00
2. mesto: Rojnik Klemen 1:16:03
3. mesto:  Hren Luka 1:18:33

ENEMON nočni mali maraton na 21 km, ženske

1. mesto: Frelih Nina 1:33:27
2. mesto: Ulčakar Barbka 1:37:30
3. mesto: Triler Valentina 1:38:49

TREKSTA nočni tek na 10 km, moški

1. mesto: Krevs Mitja 32:28
2. mesto: Zaletelj Aljaž 34:29
3. mesto: Kotnik Miha 34:36

TREKSTA nočni tek na 10 km, ženske

1. mesto: Kršinar Neja 35:28
2. mesto: Černič Barbara 39:20
3. mesto: Uršič Ana 40:08

sportni_vikend_ljubljanica_3

Kljub nalivu je Prešernov trg v soboto zvečer dihal s polnimi pljuči in s pozitivno energijo, še dodatno pa je nočne tekače razgrel in zabaval skorajda stalni gost prireditve 6 Pack Čukur s spremljevalkama.

V nedeljo pa se je Ljubljana prebudila v sončno jutro. Tako so kolesarje na 4. Perskindol kolesarskem maratonu – kolesarili so na 35 km in 77 km dolgi online casino trasi ‒ spremljali topli sončni žarki, ki so prispevali k uspešnemu zaključku Športnega vikenda Ljubljanica.

Po besedah direktorja prireditve Nina Cokana je dogodek kljub deževnemu vremenu odlično uspel: »Rekreacija, zdrav način življenja in druženje so veliko pomembnejši dejavniki kot dežne kaplje. Tekači, ki so se v tem vikendu udeležili naših prireditev, so to vnovič dokazali, kolesarji pa so v središče Ljubljane s pozitivno energijo pripeljali tudi sonce. Preživeli smo zabaven in aktiven vikend, ki je glede na vremenske neugodnosti presegel naša pričakovanja. Hvala vsem udeležencem, ki si zaslužijo vse čestitke. Prav tako hvala MO Ljubljana, vsem sponzorjem in prostovoljcem, ki so omogočili izvedbo. Naslednje leto se vrnemo še večji in še boljši.«

Zadovoljen je tudi predsednik organizacijskega odbora Grega Hočevar: »Za nami je pester športni vikend, ki je kljub dežju prinesel veliko športnega zadovoljstva. Veseli nas, da prireditev iz leta v leto raste tako po številu udeležencev kot po prepoznavnosti, čeprav nam kdaj ponagaja dež. V čast nam je, da imamo podporo g. župana in mestne občine, ki nam omogočata, da popestrimo dogajanje v središču najlepšega mesta Evrope tudi s športom. Že danes se veselimo vnovične organizacije ob letu osorej.«