Velenjsko-celjski derbi po -7 na koncu brez zmagovalca


gorenje celje maj 2016Veliki slovenski rokometni derbi je imel v velenjski Rdeči dvorani zanimiv uvod, saj so se med sabo pomerili igralci, t.i. legende. Tekma se je končala le z golom razlike v korist domačih nekdanjih rokometašev, vse skupaj pa je bila odlična napoved za derbi prvouvrščenih ekip, ki ju na lestvici le točka. To je bila že 101. prvoligaška tekma med obema kluboma.

V polni Rdeči dvorani so pivovarji začeli odlično in v 11. minuti vodili z 2:6. V prvem polčasu je bil odlično razpoložen tudi vratar gostov Urban Lesjak – ubranil je tudi kar tri sedemmetrovke. V 22. minuti je Mlakar z enim od njegovih petih zadetkov v prvem delu povišal celjsko prednost na pol ducata zadetkov. Gostje so do konca polčasa razliko povišali še za en zadetek, na 10:17.

Tudi drugi polčas so fantje izza Savinje začeli z zadetkom za 7 golov prednosti, potem pa se je kmalu (skoraj) vse obrnilo. Po 14:20 so Velenjčani uprizorili serijo 6:1 in v 47. minuti prišli tik za Celjane, ki nikakor niso mogli čez domačo obrambno postavitev 5-1. Vseeno gostiteljem čete Branka Tamšeta ni uspelo uloviti, saj so aktualni državni prvaki še pet minut pred koncem vodili za dva zadetka. Tri minute pred koncem je najboljši domači stelec Nejc Cehte s svojim 6. zadetkom poskrbel za prvo izenačenje. Do konca tekme je pri Celjanih zadel še Jaka Malus, pri osah pa je bil uspešen Blaž Kleč. Tekmo bi lahko v korist gostov tik pred iztekom igralnega časa odločil Gal Marguč, a je bil na mestu v drugem delu odlični domači vratar Benjamin Burić.

Povsem mogoče je, da bo letošnjega državnega prvaka odločilo srečanje zadnjega kola med istima nasprotnikoma, a v kotlu celjskega Zlatoroga. Do takrat bosta ekipi odigrali še štiri tekme z ostalimi nasprotniki.

RK Gorenje Velenje : RK Celje Pivovarna Laško 26:26 (10:17)

RK Gorenje Velenje: Burič B. 11/1 obramb, Zaponšek 2/1 obrambi; Cehte 6, Medved 3/1, Burič S. 1, Ovniček, Levc, Szyba, Skube 4, Golčar, Šoštarič 4, Kleč 5, Gams, Ratajec 1, Nosan 2, trener: Marko Šibila

Izključitve: 10 min, 7-metrovke: 1/5

RK Celje Pivovarna Laško: Lesjak 14/3 obramb, Gajič; Blagotinšek 3, Malus 4, Babarskas 1, Janc 4, Razgor, Marguč, Grošelj, Poteko, Suholežnik, Zarabec 5, Kodrin 2/2, Fižuleto, Mlakar 7, Žvižej; trener Branko Tamše

Izključitve: 6 min, 7-metrovke: 2/4

Poročanje RKCPL

Poročanje RKGV

Ostali tekmi končnice za prvaka

Koper 2013 : Maribor Branik 28:26
Urbanscape Loka : Riko Ribnica 30:30

Lestvica

1. Gorenje Velenje        5  tekem – 58 točk
2. Celje Pivovarna Laško  5  – 57 
3. Maribor Branik                     5  – 39
4. Riko Ribnica                         5  – 37
5. Koper 2013                            5 – 35
6. Urbanscape Loka                5  – 31

 V soboto, 14. maja, bo v Zlatorogu tekma z Ribničani, ki so v 1. kolu končnice Celjanom odščipnili točko.

*foto: RKGV

urbani-gladiator-polsi-klik