Velika nagrada Zagreba: Velenšek prva, Apotekar in Trstenjak drugi

29. 07. 2018 21:12

Na tekmi za veliko nagrado Zagreba v judu se je med slovenskimi predstavniki najbolje odrezala Anamari Velenšek, ki je v kategoriji nad 78 kilogramov pokorila vso konkurenco.

Bronasta medalistka iz Ria je bila v finanilni borbi boljša od tunizijske borke, ki je morala borbo predati. Uspeh sankakujevke še zlasti veseli, ker je v tej konkurenci med lažjimi borkami. Na poti do finala je Ana izločila evropsko prvakinjo iz Belorusije in najboljšo afriško judoistko.

Zelo dobro se je borila tudi Klara Apotekar, ki je v kategoriji do 70 kg prišla vse do finala, kjer je morala priznati premoč francoski nasprotnici. V polfinalu je Klara ugnala francosko borko, srebrno iz olimpijskih iger v Braziliji.

judo_trstenjak_nabekura_zagreb_2018V okviru včerajšnjih bojev se je s srebrom okitila tudi Tina Trstenjak, ki je bila v finalu do 63 kg nekaj slabša od Japonke, ki je aktualna azijska prvakinja in eden od glavnih adutov dežele vzhajajočega sonca za olimpijske igre v Tokiu.

Čez dva tedna se bodo judoisti zbrali v Budimpešti, kjer bo prav tako tekma za veliko nagrado in zadnji preizkus pred septembrskim evropskim prvenstvom v Bakuju.

*foto: Marina Majorova, naslovna fotografija: Judo Klub Z’dežele Sankaku

 

Oznake: ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
167 queries in 1,282 seconds.