Velika zmaga Celjanov v Ligi prvakov


Rokometaši Celja Pivovarne Laško so dosegli veliko zmago v ligi prvakov. V 7. krogu so s tremi goli razlike premagali nemški Kiel. Najboljši strelec tekme je bil Jaka Malus z osmimi goli.

Potem, ko so rokometaši Celja v prejšnjem krogu lige prvakov izgubili s Flensburgom in v ligi SEHA le remizirali z Nexe iz Našic, so se v 7. krogu lige prvakov pobrali in v gosteh zabeležili veliko zmago nad nemškim velikanom Kielom. Ta jim ohranja realne možnosti za uvrstitev v osmino finala.

Celjani so proti Kielu, za katere igra tudi slovenski reprezentant Miha Zarabec, odigrali odlično in predvsem v drugem polčasi, na krilih vratarja Urbana Lesjaka, iztržili pomembno zmago.

Celjnai so tekmo sicer začeli slabo, saj so v uvodnih minutah rokometaši Kiela, tudi po zaslugu slovenskega reprezentanta Zarabca, ušli za tri gole. Celjani se niso ustrašili in s hrabro igro prišli do izennačenja na 7:7. Kiel je še naprej pritiskal in Celjane držal na razliki nekaj golov tudi po zaslugi številnih celjskih izključitev. A Celjani so z “nemško” trmo venomer ujeli Kiel in pred zaključkom prvega polčasa ponovno izenačili na 14. Prvi polčas se je zaključil z golom prednosti Kiela, 15:14.

Tudi v drugem polčasu smo bili priča podobni sliki, kot v prvem polčasu. Kiel je namreč še enkrat ušel na tri gole razlike, a Celjani so ponovili scenarij in izenačili. Predvsem vratar Lesjak je bil tisti, ki je Celjanom vlival poguma. Po izenačenju na 22:22 je sledilo tudi prvo vodstvo Celjanov 22:23 po katerem so Celjani le še držali prednost in na koncu dokaj zanesljivo slavili s tremi goli razlike. Končni rezultat je bil 26:29.

Celjane že v naslednjem krogu čaka povratna tekma s Kielom v Celju.

LIGA PRVAKOV, 7. KROG

Kiel – CELJE PIVOVARNA LAŠKO 26:29 (15:14)

Kiel: Landin 1, Toft 1, Firnhaber, Dissinger, Wiencek 3, Ekberg 6 (5), Zeitz 5, Frend-Öfors, Rahmel, Dahmke 1, Zarabec 2, Vujin 3, Bilyk 2, Nilsson 2, Wolff.

Celje Pivovarna Laško: Lesjak, Vujović 5, Jurečič 1, Malus 8 (4), Razgor 1, Suholežnik, Marguč 1, Grošelj, Panjtar, Kodrin 3, Makuc, Anić 4, Dušebajev 3, Dobaj, Bečiri 3.

liga-prvakov-7krog

 

pralnica-celje-polsi-klik