Vodilni Celjani v sodnikovem podaljšku strli odpor zadnjih Radomljanov


Nogometaši Celja so na tekmi 27. kroga državnega prvenstva gostili zadnjouvrščeno zasedbo iz Radomelj. Celjani niso prikazali dominantno predstavo, ki jih krasi skozi večji del letošnje sezone, kljub temu pa so s prigarano zmago povečali prednost pred ljubljansko Olimpijo na 12 točk. 

Prvi so na Stadionu Z’dežele zapretili gostje, toda ob strelu Dejana Vokića se je izkazal Matjaž Rozman. Na drugi strani je prva celjska priložnost pripadla Egorju Prucevu, ki je z glavo meril mimo gostujočih vrat.

Celjani so nato pričakovano prevzeli pobudo in jo v 20. minuti tudi kronali z zadetkom Denisa Popovića, ki je unovčil podajo 21-letnega Rusa Pruceva. Celjski kapetan je bil nekaj minut kasneje blizu svojega drugega zadetka, a je njegov poskus za las zletel mimo gola.

V 33. minuti so mlinarji prišli do izenačenja, ko je predložek iz kota v svojo mrežo nesrečno pospravil Tamar Svetlin. Varovanci Damirja Krznarja so bili v prvem delu igre dokaj neprepoznavni in neprepričljivi, prave forme pa niso uspeli najti niti na začetku drugega polčasu.

V 61. minuti je zadišalo po popolnem preobratu gostov, imenitno priložnost pa je po veliki napaki vratarja Rozmana zapravil Madžid Šošić. Najboljši strelec Radomljanov je bil znova nevaren tri minute kasneje, tokrat pa je celjski čuvaj mreže prikazal precej boljše posredovanje, s katerim je odbil poskus 21-letnega Bošnjaka.

Zasedba Celja je po opozorilu gostov malce dvignila nivo svoje igre, svoje pa so opravile tudi zamenjave, po katerih je posegel hrvaški strateg na celjski klopi. Grofje so si v nadaljevanju tekme priigrali nekaj zrelih priložnosti, toda razpoložen je bil vratar Emil Velić, ki je žogo dvakrat odbil na črti gola.

Gostujoči nogometaši so v zaključku tekme s številnimi prekinitvami upočasnjevali tempo igre. Domači so zaigrali na vse ali nič, kar se jim je obrestovalo, ko je v sodnikovem podaljšku po desni strani sijajno prodrl rezervist Rolando Aarons in s podajo pred vrata gostov ‘prisilil’ Uroša Koruna v avtogol.

Rolando Aarons (Foto: David Valant)

Celjani tako sedaj beležijo že 19 zmag, pred drugouvrščeno Olimpijo iz Ljubljane, ki je v mestnem dvoboju z Bravom remizirala (1:1), pa imajo velikih 12 točk naskoka. Ljubljančani imajo sicer tekmo manj, saj je bil derbi z Mariborom prestavljen zaradi del, ki potekajo na travnati površini v Stožicah.

Sledi reprezentančni odmor, v katerem bo na dveh prijateljskih obračunih z Malto in Portugalsko slovensko izbrano vrsto zastopal Žan Karničnik, nato pa Celjane v soboto, 30. marca, čaka dvoboj z Aluminijem.

Celje – Radomlje 2:1 (1:1)
Popović 20., ag. Korun 90+3.; ag. Svetlin 33.

Celje: Rozman, Ajhmajer (od 90. Aarons), Zec, Nemanič, Karničnik, Zabukovnik, Svetlin (od 64. Bobičanec), Popović (od 74. Vrbanec), Matko , Prucev (od 74. Bajde), Edmilson (od 64. Menalo)

Standings provided by Sofascore