Volilne peripetije v NK Celje – odstavljeni predsednik sklical izredno skupščino


Nogometni klub Celje je pred tremi dnevi izpeljal skupščino, kamor predstavnikov medijev niso vabili, kar je že samo po sebi neobičajna praksa …

Na njej je bil razrešen dosedanji predsednik uprave Stevan Đorđević in imenovana nova uprava, čeprav je bilo proti sklepu devet glasovalcev, le štirje pa za. Dva glasovalca sta bila vzdržana, preostali prisotni člani, šlo naj bi za ekipo članskega moštva, pa niso glasovali. Predsednik delovnega predsedstva je njihove ne-glasove interpretiral kot “za”?!

V novi upravni odbor so bili potem imenovani: Aljoša Džumhur, Izidor Krivec, Miloš Rovšnik in Ukrajinca Igor Dedišin ter Andrej Krupenko, predstavnika tujega vlagatelja, ki po pol leta prisotnosti v Celju bojda še ni odprl mošnjička, predsednika pa zaenkrat ni.

Za celjski klub, ki je poleg Maribora in Gorice edini, ki je v prvoligaški druščini vse od leta 1991, je velik udarec tudi razhod s pokroviteljem Cinkarno Celje.

Zgodbe očitno še ni konec, saj je Đorđević včeraj sklical izredno skupščino, ki je danes celo objavljena na klubskem spletnem mestu, opisal pa je tudi razloge za njen sklic, ki jih navajamo spodaj …

izredna_skupscina_nk_celje_april_2017_vabilo2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

izredna_skupscina_nk_celje_april_2017_vabilo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

RAZLOGI ZA SKLIC IZREDNE SKUPŠČINE KLUBA:

Nepravilnosti pri evidentiranju prisotnih članov kluba (nepravilen seštevek).

Nepravilnosti pri evidentiranju članov kluba, ki imajo glasovalno pravico (nepravilen odstotek udeležbe članov z glasovalno pravico).

Volitve članov disciplinske komisije in nadzornega odbora so bile izvedene v paketu in ne za vsak organ posebej.

Seštevek glasov ZA ali PROTI oz. VZDRŽANI, se v večini primerov ni prešteval, temveč se je rezultat upošteval kot VEČINA ZA.

Pri glasovanju za nove člane upravnega odbora večina članov kluba z glasovalno pravico sploh ni glasovala. Med glasovanjem so 4 (štirje) člani glasovali ZA, 9 (devet) PROTI, 2 (dva) pa sta se VZDRŽALA. Vse preostale, ki niso glasovali, pa je predsednik delovnega predsedstva prištel k tistim, ki so glasovali ZA. Več kot polovica članov z glasovalno pravico tako pri tej točki sploh ni glasovala oz. o njej odločala.

Volitve novega upravnega odbora so bile izvedene takoj po sprejetju sprememb pravil Nogometnega kluba Celje, čeprav spremenjenega akta aktualni predsednik še ni podpisal.

Člani kluba niso bili predhodno seznanjeni s spremembami pravil kluba, temveč se je vsebina pavšalno prebirala na samem zboru.

Tujci, ki so prav tako člani kluba in ne razumejo slovenskega jezika, tako vsebine sprememb niso razumeli (med člani kluba je deset tujcev). Vsebina se je prebirala v slovenskem jeziku.

Na koncu dodajmo, da vse skupaj nekoliko spominja na zaplete pri Klubu študentov celjske regije pred poldrugim desetletjem, kar žal ni doživelo pravega epiloga, posamezniki pa so si takrat prilastili znatna sredstva.

hokej-polsi-klik