Vukovič balkanski podprvak, z Janežičem do brona v štafeti


Na balkanskem atletskem prvenstvu, ki ga je gostil turški Izmir, sta dva člana celjskega Kladivarja prišla do medalj.

V teku na 800 metrov je Jan Vukovič zasedel drugo mesto s časom 1:49,01.

Vukovič je bil skupaj s klubskim kolegom Luko Janežičem tudi član tretjeuvrščene štafete 4 x 400 m, ki je progo odtekla v času 3:08,24. Janežič je v teku na 400 m s časom 46,41 s končal na 5. mestu.

Vukovič je v eni uri odtekel dva tekma, po preizkušnjah pa je povedal: “Pred ogrevanjem za 800 m je bilo pravo neurje. Zelo sem zadovoljen z uvrstitvijo, bila je zelo močna konkurenca. A taktično nisem najbolje tekel, po načrtu naj bi tekel v ospredju, a sem po prvih 200 m moral upočasniti ritem. Nato sem čakal na finiš. V štafeti smo nato naredili vse, kar je bilo v naših močeh in nismo veliko zaostali na Ukrajinci in Turki.”

V Izmirju je nastopila tudi Eva Pepelnak in z rezultatom 13,12 m osvojila 13. mesto.

Na mitingu v slovaški Banski Bystrici je Matic Ian Guček zmagal v teku na 400 m z ovirami s časom 48,83 sekunde. S tem je udeleženec olimpijskih iger v Parizu potrdil dobro pripravljenost na največji dogodku v tem letu. O svojem nastopu je povedal: “Zelo sem zadovoljen, saj je bila kar dobra konkurenca. Po občutku sem zelo dobro tekel in se zelo veselim naslednje tekme v Ostravi, kjer bo še boljša konkurenca. Tam bom gotovo tekel še hitreje. Ampak s tem se bo obremenjujem, vesel sem, da sem dobro tekel.”