Vukovič balkanski prvak, Pepelnakova in Baš odlična v Mariboru


Celjski atlet Jan Vukovič je slavil na balkanskem prvenstvu v romunski Craiovi. Uspešen atletski vikend so z dobrimi rezultati zaznamovali tudi drugi celjski atleti.

Celjski atlet Jan Vukovič je na balkanskem prvenstvu v atletiki, ki je potekalo v romunski Craiovi, s časom 1:47,94 zmagal in osvojil zlato medaljo v teku na 800 m.

“Zelo sem zadovoljen, ker sem osvojil naslov. Na žalost smo imeli v reprezentanci včeraj veliko težav, skoraj vsa ekipa se je zastrupila s hrano in smo imeli prebavne težave. Zato se nisem najbolje počutil, ampak sem skušal to odmisliti. Prvi krog sem tekel malce rezervirano, v drugem pa sem imel zelo dober finiš v zadnjih 200 metrih in sem s petega meta napredoval do zmage,” je po nastopu povedal novopečeni balkanski prvak Vukovič.

Celjski atleti uspešni v Mariboru

Prejšnji teden so celjski atleti odlično nastopali tudi na mednarodnem atletskem mitingu v Mariboru, ki šteje za Telekom ligo. Eva Pepelnak je v troskoku skočila 13,50 m in zmagala. V teku na 400 m je s časom 49,64 slavil tudi Sebastjan Baš.